voetbalzone

‘Van Gaal zet vete met United-banneling door en blokkeert transfer’

Daniel Cabot Kerkdijk17 jan 2016, 06:52
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2016, 06:52
Advertentie

Louis van Gaal verleent geen medewerking aan een transfer van Victor Valdés, zo schrijven diverse Britse media zondag. Volgens de Engelse kranten heeft de manager van Manchester United geen toestemming gegeven aan een verhuur van de doelman aan Newcastle United, dat zijn keepersgilde in de huidige transferperiode wil versterken.

voetbalzone

Newcastle United kan de rest van het seizoen niet over de geblesseerde Tim Krul beschikken en dacht aan Valdés als tijdelijke concurrent voor Rob Elliott. De Spaanse doelman had graag naar St James’ Park willen vertrekken, maar stuitte naar verluidt op verzet van Van Gaal. Valdés mag al maanden niet met de eerste selectie meetrainen, wordt ook geweerd bij het beloftenelftal en de hoogste jeugdploeg en mag alleen volledig individueel trainen met een keeperstrainer die normaliter alleen met jeugdspelers werkt.

De vete tussen Van Gaal en Valdés dateert al van het einde van vorig seizoen, toen de doelman geweigerd zou hebben om mee te doen met de beloften. Van Gaal maakte daarna duidelijk dat de keeper niet langer in zijn filosofie paste. Een zomerse transfer ging om uiteenlopende redenen vervolgens niet door. Britse media verzekeren zondag dat Van Gaal er geen moeite mee heeft als Valdés tot het einde van zijn contract, komende zomer, geen enkele minuut in actie komt.

Bezig met laden …