voetbalzone

Van Geel: ‘Achter scorend vermogen van Pellè kun je vraagtekens zetten’

Erik van Dam02 sep 2012, 00:25
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2012, 00:25
Advertentie

Martin van Geel moest lang zoeken, maar vond in Graziano Pellè uiteindelijk de spits waaraan het bij Feyenoord ontbrak. De Italiaanse aanvaller verliet AZ een jaar geleden voor Parma, nadat hij vier jaar lang probeerde door te breken in de Eredivisie. Nu krijgt hij daar de rest van dit seizoen de tijd voor. En hoewel Pellè bepaald niet bekend staat als een topschutter, blijft men in Rotterdam optimistisch.

/

Pellè kwam bij Feyenoord terecht nadat een vriend van de zoon van Ronald Koeman hem op vakantie in Spanje vroeg, waarom hij niet terug kwam naar de Eredivisie. Althans, die lezing gaf de aanvaller zelf. Koeman kent Pellè nog vanuit hun gezamenlijke tijd in Alkmaar, waar de spits niet uit de verf kwam. “Pellè bezit eigenschappen die ontbraken in onze selectie”, zegt Van Geel desondanks tegen RTV Rijnmond.

“Hij is 1,93 meter lang, kopsterk en balvast. Achter het scorend vermogen kun je vraagtekens zetten, maar met goede buitenspelers kan hij ons wellicht verrassen. Koeman was bovendien enthousiast over hem. Ook dat hebben we zwaar mee laten wegen”, aldus Van Geel. Volgens hem is de balans bij Feyenoord nu weer goed. “Op een gegeven moment was die helemaal zoek nadat onze hele as was vertrokken. In de personen van Lex Immers, Joris Mathijsen, Wesley Verhoek en Pellè hebben we dat goed opgevangen. We hebben veel vertrouwen in deze groep.”

Bezig met laden …