voetbalzone

Van Geel: ‘Alsof Fortuna Sittard een bod doet op de spits van Man United’

Thijs Post17 mrt 2015, 13:54
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2015, 13:54
Advertentie

Door de gigantische televisiedeal in Engeland wordt het financiële verschil tussen Engelse clubs en andere Europese clubs alleen maar groter. Voorzitter Richard Scudamore van de Premier League zei al dat een club als Burnley economisch sterker is dan Ajax. Feyenoord ondervond het aan den lijve, toen Wigan Athletic een bod deed op Mitchell te Vrede.

voetbalzone

“Wigan Athletic, dat bijna onderaan staat in de tweede divisie van Engeland, belt op en doet met droge ogen een voorstelletje”, zegt Van Geel tegen de NOS. “Wigan wil Te Vrede, de spits van Feyenoord, een topclub in Nederland, overnemen. Dat doen ze met droge ogen. Met andere woorden: Fortuna Sittard belt Manchester United op en brengt een bod uit op hun spits. Dat is vergelijkbaar.”

Van Geel stipt direct het verschil aan. Fortuna Sittard kan niet een hoger salaris bieden ten opzicht van Manchester United, maar Wigan Athletic kan dat ten opzichte van Feyenoord wel. “De financiële afstanden worden zo wel heel groot, veel te groot om de concurrentie aan te kunnen gaan”, baalt Van Geel.

Bezig met laden …