voetbalzone

Van Geel klaar met Guidetti: 'De bal ligt nu bij Manchester City'

Erik van Dam30 apr 2012, 21:19
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2012, 21:19
Advertentie

Martin van Geel heeft alles gedaan wat in zijn vermogen lag, om John Guidetti te behouden voor Feyenoord. Voor aanvang van dit seizoen mochten de Rotterdammers de spits huren van de steenrijke club en dat pakte goed uit: Guidetti groeide in rap tempo uit tot een publiekslieveling en scoorde al twintig keer in de Eredivisie. Feyenoord wil hem dolgraag nog een jaar huren, maar weet dat het dat niet zelf mag bepalen.

/

Van Geel bracht Koninginnedag maandag door in de Eastlands, waar hij sprak met collega Brian Marwood van Manchester City. Volgens Voetbal International spraken de twee uitvoerig over de twintigjarige Guidetti. “Ik kan niet meer zeggen dan ik al heb gedaan. Natuurlijk willen wij John langer bij Feyenoord houden, maar de beslissing ligt bij Manchester City”, laat Van Geel weten aan het weekblad.

“Het klopt wel dat deze club meer spelers heeft lopen die voor Feyenoord interessant kunnen zijn. Daarover praten we. Wij hebben een prima verstandhouding met City. Eens in de zo veel tijd ontmoeten we elkaar om de lopende zaken door te nemen.” Manchester City nam Guidetti medio 2008 over van het Zweedse Brommapojkarna. Indien hij terugkeert naar Engeland, zal de aanvaller plaats moeten nemen achter Carlos Tévez, Mario Balotelli, Sergio Agüero en Edin Dzeko. Bovendien is ook Emmanuel Adebayor nog eigendom van de club.

Bezig met laden …