voetbalzone

Van Geel op de schopstoel: ‘Dan valt hij ook niet langer te handhaven’

Daniel Cabot Kerkdijk18 mei 2015, 08:30
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2015, 08:30
Advertentie
voetbalzone

Het ontslag van Fred Rutten bij Feyenoord was noodzakelijk, zo stelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf verzekert maandag dat Feyenoord in de play-offs voor Europees voetbal sowieso kansloos zou zijn met Rutten aan het roer. De directie van de Rotterdammers koos er zondag voor om Rutten uit te zwaaien en Giovanni van Bronckhorst eerder naar voren te schuiven.

“In zijn hart wilde ’Gio’ het liever niet tussentijds overnemen vanwege het afbreukrisico”, zo stelt Driessen maandag in het dagblad, die daar op zich de logica van inziet. “Maar weglopen uit het oog van de storm is geen optie. Wat moet je met iemand die wegloopt als zijn club in diepe crisis verkeert? Iedereen voorziet voortijdige uitschakeling in de play-offs, waardoor alles valt te winnen voor de nieuwe trainer van Feyenoord.”

Driessen vindt dat technisch directeur Martin van Geel met Rutten een verkeerde keus heeft gemaakt. “Zijn functioneren komt onder een vergrootglas te liggen als medeverantwoordelijke voor de huidige malaise. Mocht het traject met Van Bronckhorst over een jaar ontsporen, dan valt Van Geel ook niet langer te handhaven bij Feyenoord”, zo oordeel de journalist.

Adriaanse
Jeugdtrainer Cor Adriaanse wordt volgens het dagblad mogelijk tijdelijk toegevoegd aan de technische staf. Het vertrek van Fred Rutten en Patrick Greveraars plus de afwezigheid van Patrick Lodewijks vanwege de familie-omstandigheden, hebben ervoor gezorgd dat de technische staf van de Rotterdamse club op dit moment aan de krappe kant is.

Bezig met laden …