Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gelder oppert opvallende naam voor linksbackpositie bij Oranje

Laatste update:

Cody Gakpo richt zich bij het Nederlands elftal op de linksbuitenpositie, zo vertelt de aanvaller van Liverpool deze week in gesprek met Voetbal International. Jack van Gelder denkt echter dat Gakpo multifunctioneel genoeg is om op het EK de rol van linksback op zich te nemen bij Oranje.

"Ik kan me dat best voorstellen, als je heel aanvallend wil gaan spelen vanaf die positie. Aké is wat meer verdedigend. En Van de Ven is snel, maar ook meer een verdediger. En Blind op zijn manier ook", analyseerde Van Gelder woensdagavond in De Oranjezomer.

"Misschien dat Koeman op een gegeven moment wel met Gakpo komt aan die zijkant. Om snelheid te hebben", kreeg de bondscoach als suggestie mee van de sportjournalist in ruste. "Hij heeft in ieder geval veel opties om het in te vullen."

Maatsen


Dat Koeman Ian Maatsen woensdag niet opnam in de definitieve EK-selectie, begrijpt Van Gelder wel. "Het is opvallend. Maar ik kan het aan de andere kant ook verklaren." Koeman kan op deze manier een extra aanvaller meenemen, wat logisch klinkt voor de voormalig radioverslaggever.

Van Gelder zag eenzelfde scenario zich ontvouwen voorafgaand aan het WK van 2014. "Ik had toen een gesprek met Louis van Gaal. Die had ook wat problemen en ging ook met vijf man achterin spelen."

"Toen zei ik: 'Zo'n Kuijt, wat eigenlijk geen basisspeler is, die zou best eens aan die zijkant kunnen spelen'. Het kan best zijn dat je problemen krijgt. En het ging toen ook om de linksachterpositie." Met Kuijt als linksback reikte Oranje tien jaar geleden tot de halve finale van het WK in Brazilië.

Gakpo


Gakpo zelf weet waar hij zich de komende weken op moet focussen. "Voor zover ik weet moet ik me op de linksbuitenpositie richten. Een paar maanden geleden heb ik daar kort over gesproken met de bondscoach. Ik heb niks gehoord over een andere positie", zo klonk het tegenover Voetbal International.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Zie jij in Cody Gakpo een goede linksback?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Jack mooie vent je hebt liefde voor de sport maar bent geen echte kenner hou wel van je!

30 mei 2024 om 19:17

Hij kan het beste gewoon 100.000 Bergkamp in een microfoon blijven janken.

30 mei 2024 om 19:56

Whahaha Ome Jack is er weer als de kippen bij om wat te claimen hoor. Alsof Louis op zijn advies destijds Kuyt op de backpositie gezet heeft 😂

30 mei 2024 om 20:18

Zeker. Hij is ook de bedenker van totaalvoetbal en tiki taka.

30 mei 2024 om 20:35

Idd .. een goede speler die Gakpo, maar dat moet je niet willen. Enige wat ik me kan bedenken is dat hij Frimpong daar neer zet. Zowieso de reden al, een extra aanvaller mee te nemen. Enige wat Bergwijn de laatste tijd aanviel was de tegenstanders.

30 mei 2024 om 23:21

Jack is de weg kwijt.

Laten we dat idd proberen. Dan kunnen we de LB die in de CL finale staat mooi thuis laten!

30 mei 2024 om 19:09

Nee we moeten voetbal op die flank hebben. Iemand met een goede pass. Draaicirkel en startsnelheid maakt niet uit.

30 mei 2024 om 19:30

Ik zie wat je doet maar je leest niet goed. Lcv

30 mei 2024 om 19:50

Ik zet hem nu op lb

30 mei 2024 om 20:27

De LB van de nr 5 van Duitsland bedoel je??

31 mei 2024 om 00:29

Die wonnen van de kampioen van Nederland.

30 mei 2024 om 20:41

Alsof dat wat zegt. Het zit Dortmund gewoon volledig mee dit seizoen. Dat is helemaal niet zo'n geweldige ploeg en haalt ook niet eens zo'n heel hoog niveau. Soms heb je dat, zo'n matige ploeg die door een gelukkige loting en/of wat mazzel ineens ver komt. Een aantal jaar geleden stond Lyon ook eens in de halve finale, terwijl een matig Tottenham zelfs de finale haalde. Ajax overigens ook de halve finale, maar die haalden ook gewoon een hoog niveau.

31 mei 2024 om 00:30

Das vaak zo als je in de finale staat. Als of het bij Real niet meezat.

31 mei 2024 om 13:55

Maar die halen wel een veel hoger niveau.

Van Gelder nemen we al jaren niet meer serieus. Eigenlijk kwam ik daar pas achter toen Wytze van der Goot Rondo van hem over nam. Blijkt het opeens een leuk programma te zijn.

30 mei 2024 om 19:25

Mogen wel een x stoppen met die stomme slotronde. Kan mij het schelen wat de favoriete snack is van Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz

Haha en dan Ian Maatssen thuis laten? Die Koeman ook he, kan er echt helemaal niets van.

Gakpo als linksback is net zo'n slechte voorstel om Brobbey te laten keepen.

30 mei 2024 om 20:28

Al die zogenaamde kennis komen altijd met de raarste probeersel voor Oranje. Oranje is toch geen plek om ff wat nieuws te proberen?

Gakpo linksback, De Ligt op 6 etc

*neemt slok van een glas wijn*

Die Flekken he, die kan toch prima gewoon op rechtsbuiten?

Hahahaha kom op man comedy capers. Gakpo staat vooral linksbuiten en in de spits en nu gaan we die op de back positie zetten? Als je aanvallend wilt spelen vanuit de back positie kan je misschien een jonge back mee nemen die aanvallend geweldig is en verdedigend ook z'n mannetje staat.
Misschien Geertruida in de spits zetten dan kan je hoog druk zetten! Hoe veel onzin komt eruit in deze voetbal programmas zeg.

Top idee. Zet Koopmeiners op doel om meer voetbal van achteruit te krijgen. Verbrugge of Flekken in de spits om je doel kleiner te maken.

In een 532 systeem is dit een goed idee om minder op kwaliteit in je aanval in te boeten. Je staat dan niet voor niks met nog 3 centrale verdedigers achterin.

30 mei 2024 om 20:07

We kunnen op zich ook gewoon 4-3-3 spelen als we niet op de kwaliteit van de aanval willen inboeten en je toch van plan bent om een aanvaller die niet kan verdedigen op de backpositie te zetten.

Jongens jongen calmaa…NL wordt Europees kampioeenn
Koeman en zijn vriendengroep gaan het mogelijk maken!

Als dit oprecht gaat gebeuren ga je als Maatsen toch ook denken van krijg maar de pleuris. Wat zijn dit voor ideeën allemaal joh…

Jack grijpt hier het ontbreken van Maatsen aan om heel chic te benadrukken dat het niet Van Gaal was, maar Jack van Gelder, voetbalgenie extraordinair, die met het briljante plan kwam om Kuijt linksback te zetten. Wij hebben eigenlijk die halve finale aan Jack te danken. Bedankt, Jack! En als mensen dan nog twijfelen aan zijn bovengemiddelde voetbalvisie, oppert hij nu Cody Gakpo, want hij is net als Dirk Kuijt een duracell konijn die onophoudelijk en onverzettelijk langs de zijlijn kan razen. Als we een beetje door onze wimpers heenkijken bij wedstrijden van Oranje zullen we Dirk en Cody ook niet meer kunnen onderscheiden. Hele speciale geniën hebben dat natuurlijk al lang gezien, wellicht door de dikke walm van hun sigaar heen.

Ik geloof er niks van. Nog minder omdat hij daarna Cody noemt. En ik heb het vermoeden dat Van Gelder wat al teveel eer naar zichzelf wil toetrekken.

Noem dan Bergwijn, die speelde zijn beste wedstrijden bij Tottenham onder defensiekoning Mourinho als wingback. Daar zou ik hem nog liever zien bij nood dan voorin, waar hij alleen maar verstoppertje speelt.

30 mei 2024 om 19:59

Whaha dat inderdaad. We see what you did there, Jack!

Waar slaat dit nou op haha. Gakpo heeft nog nooit als back gespeeld laat staan kunnen verdedigen.

30 mei 2024 om 19:52

Ik heb Gakpo een keer zien verdedigen in de 16 en toen gaf hij direct een penalty weg

Hoe kon Klopp toch zo dom zijn? Hij had Gakpo op linksback moeten zetten toen Robertson geblesseerd was in plaats Tsimikas en Gomez. Ik snap ook niet waarom Klopp Van Dijk nooit in de spits heeft gezet vanwege zijn lengte en Salah op doel vanwege zijn reactie snelheid. Stomme Klopp!

Kuyt verraste mij toen ook, maar Gakpo heeft toch wel wat minder vermogen lijkt het.

Toch wel komisch hoe pedant Van Gelder altijd is en dan met dit soort onzin aan komt zetten. Gakpo is Europees gezien al niet zo'n hele briljante aanvaller, maar dat is de beste buitenspeler die we hebben. Die ga je niet als linksback gebruiken. Dat gaat Koeman ook niet doen, want dan had hij Maatsen natuurlijk gewoon meegenomen. Tussendoor ook nog even doen alsof het Van Gelder z'n idee was om Kuyt als back te gebruiken. Man, wat heeft die gast een enorm ego voor de onzin die hij spuwt.

Opper dan Depay die heeft minder snelheid en minder scorend vermogen.
Je gaat je meest scorende speler van dit moment niet naar achter halen op een nieuwe positie.

31 mei 2024 om 10:52

Depay? Lol. Dat is onze huidige topscorer he? En die zie ik echt niet meeverdedigen...

Nee, als je een aanvaller oppert dan is wel Gakpo of Malen de enige optie wat mij betreft.

Heel eerlijk: ik vind dit een topidee. In het moderne voetbal is het wel heel prettig als je een back hebt die snel is en aanvallend sterk is. En dat geldt natuurlijk zeker voor Gakpo.

Volgens mij was er wel nog iets wat je eigenlijk moet kunnen als back, maar ik kan zo snel even niet bedenken wat dat ook al weer was. Dus dat zal dan wel niet zo heel belangrijk zijn.

Tsja, het zou kunnen, maar ik zou er niet voor tekenen...

Gakpo werkt hard, maar staat vooral toch in de punt, linksbuiten en soms op 10? Zeker in Oranje.

Ik zou dan nog eerder Frimpong op links zetten en Dumfries op rechts...

Sowieso is Gakpo een directe speler met rendement. Die haal je dan niet nog verder naar achter toch?

Zet dan maar Simons daar neer, dat die maar werkt dan voor Oranje ipv uitblinken met creativiteit en doelpunten, wat hem niet lukt.

Of Malen. Die is misschien wel het snelste met Frimpong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren