voetbalzone

Van Ginkel krijgt goed nieuws uit Zeist, eerste oproep voor Zivkovic

Gijs Freriks05 mei 2014, 15:38
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2014, 15:38
Advertentie
voetbalzone

Albert Stuivenberg heeft de selectie van Jong Oranje voor de twee komende trainingsstages en de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland (28 mei, Paisley) en Luxemburg (3 juni, Maastricht) bekendgemaakt. De bondscoach heeft onder anderen Richairo Zivkovic, Joost van Aken en Marco van Ginkel opgeroepen.

De aanvaller van FC Groningen en verdediger van sc Heerenveen zijn voor het eerst opgeroepen voor de Nederlandse beloften. De zeventienjarige Zivkovic, die volgend seizoen voor Ajax speelt, heeft ook een paspoort van Servië. Hij zei in januari echter dat een interlandloopbaan bij Oranje zijn voorkeur geniet.

voetbalzone

Van Ginkel stond de afgelopen maanden buitenspel met een zware knieblessure en maakt dus zijn rentree in de (voor)selectie van het beloftenelftal. FC Groningen-verdediger Hans Hateboer kan zijn debuut maken in de selectie van Jong Oranje; hij behoort immers ook tot de 27-koppige groep van Stuivenberg.

Spelers die vrij zijn van clubverplichtingen melden zich op 15 mei in Doorwerth voor de eerste driedaagse stage. Het tweede trainingskamp duurt van 20 tot en 23 mei. Spelers die nog in de play-offs in actie komen, sluiten later aan. De selectie kan worden aangevuld met internationals die vanaf 7 mei met het Nederlands elftal in Hoenderloo trainen en nog speelgerechtigd zijn voor Jong Oranje. Stuivenberg moet uiteindelijk23 spelers selecteren voor de duels met Schotland en Luxemburg.

Doel: Jesse Bertrams (PSV), Warner Hahn (FC Dordrecht), Mickey van der Hart (Ajax), Stefan van der Lei (FC Groningen)

Verdediging: Joost van Aken (sc Heerenveen), Nathan Aké (Chelsea), Sven van Beek (Feyenoord), Lucas Bijker (SC Cambuur), Stefano Denswil, Mike van der Hoorn (Ajax), Hans Hateboer (FC Groningen), Jorrit Hendrix (PSV), Doke Schnmidt (Go Ahead Eagles), Mike te Wierik (Heracles Almelo)

Middenveld: Chris David (Fulham), Jesper Drost (PEC Zwolle), Kyle Ebecilio (FC Twente), Marco van Ginkel (Chelsea), Adam Maher (PSV), Denis Türüc (Go Ahead Eagles), Hakim Ziyech (sc Heerenveen)

Aanval: Bilal Basacikoglu (sc Heerenveen), Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade), Lesly de Sa (Ajax), Ola John (Hamburger SV), Richairo Zivkovic (FC Groningen)

Bezig met laden …