voetbalzone

Van Ginkel: ‘Milan bleef maar bellen, daarom is er een gesprek geweest’

Peter Nusselder02 dec 2014, 09:25
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 09:25
Advertentie

Vol goede moed vertrok Marco van Ginkel voor aanvang van dit seizoen op huurbasis van Chelsea naar AC Milan; in de Serie A zou er meer speeltijd voor hem zijn weggelegd dan in de Premier League, zo was de verwachting. Zondag speelde hij echter pas zijn tweede competitiewedstrijd in Italië.

voetbalzone

De 22-jarige middenvelder raakte in september, toen hij tegen Empoli in de basis debuteerde voor Milan, geblesseerd aan zijn enkel en moest vervolgens lang wachten op een herkansing. Ook toen Van Ginkel weer fit was zag trainer Filippo Inzaghi hem aanvankelijk over het hoofd, maar de rentree van de Nederlander leverde zondag een 2-0 overwinning op Udinese op.

De laatste weken vroeg Van Ginkel zich nog af waarom i Rossoneri hem naar het San Siro hadden gehaald. “Je maakt niet voor niets deze overstap. Milan bleef afgelopen zomer maar bellen om te zeggen dat de club me graag wilde. Laatst is er daarom een gesprek geweest”, vertelt de middenvelder aan het Algemeen Dagblad. “Ik ben niet iemand die heel erg boos doet, maar je kunt wel om duidelijkheid vragen. Nu kwam mijn kans en moet je er toch maar weer meteen staan.”

Bezig met laden …