voetbalzone

Van griep herstelde Van der Vaart meldt zich bij Oranje op trainingsveld

Peter Nusselder19 mrt 2013, 11:15
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2013, 11:15
Advertentie

Bondscoach Louis van Gaal kan voorlopig zorgeloos toeleven naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië. De voorbereiding op de twee interlands ging dinsdag van start en Van Gaal kon op het trainingsveld in Katwijk alle 23 spelers die hij geselecteerd had begroeten.

/

Van tevoren was niet helemaal duidelijk of ook Rafael van der Vaart voldoende fit zou zijn; de aanvallende middenvelder moest het competitieduel van Hamburger SV met FC Augsburg afgelopen zaterdag (0-1 nederlaag) nog laten schieten, omdat hij griep had. De linkspoot is daarvan echter hersteld en kon zich gewoon melden bij de eerste training van het Nederlands elftal in de aanloop naar de ontmoeting met Estland.

Na vier wedstrijden lijkt Oranje al een flink eind op weg om zich rechtstreeks te plaatsen voor het toernooi om de wereldtitel, dat in 2014 wordt georganiseerd in Brazilië. De vier duels werden allemaal winnend afgesloten, zodat Nederland met twaalf punten aan de leiding gaat in Groep D. De concurrenten Hongarije en Roemenië staan echter allebei op slechts drie punten afstand.

Bezig met laden …