voetbalzone

Van Haaren gaat na domper in Roemenië voor ander avontuur

Erik van Dam12 jan 2016, 11:27
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2016, 11:27
Advertentie

Ricky van Haaren zet zijn profloopbaan waarschijnlijk voort op de Noorse velden. De 24-jarige middenvelder verliet Nederland vorig jaar zomer voor een avontuur bij Dinamo Boekarest, maar zijn verblijf bij de Roemeense club werd geen succes: in december liet hij zijn contract ontbinden. Volgens FOX Sports is Van Haaren nu op weg naar Sarpsborg 08.

voetbalzone

Sarpsborg sloot het seizoen 2015 af als achtste in de Noorse Tippeligaen, waarin het bezig is aan het derde opeenvolgende seizoen. Er spelen al twee oude bekenden van de Nederlandse competitie bij de Noorse club: Barry Maguire en Henri Toivomäki. Van Haaren kan voor een jaar tekenen, met daarbij de optie op een tweede seizoen.

Van Haaren werd opgeleid bij Feyenoord en maakte vier jaar deel uit van de A-selectie, maar brak er niet door. In 2012 ging hij verder in het shirt van VVV-Venlo en daarna maakte hij de opstap naar ADO Den Haag, waar hij wisselend basisspeler en bankzitter was. Van Haaren spendeerde nog een seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht voordat hij besloot naar Boekarest te vertrekken.

Bezig met laden …