voetbalzone

Van Halst benieuwd naar Gutiérrez: ‘Hij keert terug als grote meneer’

Erik van Dam22 jul 2014, 17:34
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2014, 17:34
Advertentie

FC Twente haalde twee jaar geleden Felipe Gutiérrez binnen. De Chileense middenvelder werd overgenomen van Universidad Católica uit zijn vaderland en tekende meteen voor vijf seizoenen. Na een eerste jaar van wennen en aanpassen brak hij vorig seizoen definitief door in de Eredivisie. Op het WK 2014 dat volgde leerden meer fans hem kennen.

voetbalzone

Gutiérrez deed mee in de groepswedstrijden tegen Australië, Spanje (beide keren een half uur) en Nederland (een helft) en mocht inclusief verlenging een uur spelen tegen gastland Brazilië. Jan van Halst is benieuwd hoe Gutiérrez zijn ervaringen tijdens het wereldkampioenschap verwerkt en meeneemt naar FC Twente, waar hij straks weer een heel seizoen tegemoet gaat.

Van Halst denkt dat er mentaal wel weer wat gevraagd wordt van Gutiérrez. “Zo’n WK doet iets met een speler en een groep. Gutiérrez zat bij Chili heel dicht tegen de basis aan, hij heeft elk duel meegedaan. Als hij erin kwam, gebeurde er iets. Hij had een meerwaarde als invaller en kon z’n ploeg nieuwe energie geven. Dat heeft de rest van de wereld ook gezien. Hij keert terug als grote meneer”, zegt de oud-middenvelder tegen TC Tubantia.

Bezig met laden …