voetbalzone

Van Hanegem: ‘Aanpak Van Gaal heeft gewerkt, neem ik mijn petje voor af’

Peter Nusselder14 okt 2013, 10:10
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2013, 10:10
Advertentie

Willem van Hanegem heeft bewondering voor Louis van Gaal. De bondscoach plaatste zich met het Nederlands elftal reeds voor het WK van 2014 in Brazilië, maar kreeg het wel voor elkaar dat zijn team vrijdag scherp aan de aftrap verscheen tegen Hongarije en een overtuigende zege boekte.

/

De Hongaren werden met 8-1 van de mat geveegd en volgens de Kromme was dat niet in de laatste plaats te danken aan de keuzeheer; die liet zich in de aanloop naar het voorlaatste kwalificatieduel ontvallen dat alleen aanvoerder Robin van Persie, Arjen Robben en Kevin Strootman verzekerd zijn van een plaats in de selectie voor het WK van komende zomer. De overige spelers zullen zich moeten blijven bewijzen.

“Die aanpak van Van Gaal heeft gewerkt in de wedstrijd tegen Hongarije en daar neem ik mijn petje voor af”, laat Van Hanegem weten in zijn column in het Algemeen Dagblad. De oud-international was onder de indruk van Oranje. “Knap gedaan gewoon want het is moeilijk een groep die plaatsing voor een WK binnen heeft, tot aan dat WK scherp te houden. De 8-1 van vrijdag is een statement van jewelste.”

Bezig met laden …