voetbalzone

Van Hanegem kraakt selectiebeleid: 'Te gek voor woorden, maar Ajacieden'

Matthijs van Laar31 aug 2015, 07:55
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2015, 07:55
Advertentie

Danny Blind nam Kenny Tete en Jairo Riedewald op in zijn definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije en dat verbaast Willem van Hanegem. De clubicoon van Feyenoord zette eerder al zijn vraagtekens bij de aanwezigheid van het jonge duo in de voorselectie en doet dat nu weer. “Met de twee belangrijke interlands op komst lijkt het me niet logisch om juist dan die twee te kiezen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Van Hanegem vraagt zich openlijk af waarom de piepjonge duo uitgerekend nu moet debuteren bij het Nederlands elftal. Het antwoord ligt volgens hem voor de hand: “Omdat ze bij Ajax spelen. Ik kan geen andere reden bedenken”, aldus de Kromme. “Stel je voor dat ze jonge, veelbelovende basisspelers van FC Utrecht of FC Groningen waren. Waren ze dan ook geselecteerd? Ik weet zeker van niet.”

Zowel Riedewald als Tete is dit seizoen voor het eerst basisspeler bij Ajax en heeft nog veel te leren. In de komende kwalificatiewedstrijden worden echter andere dingen gevraagd van de Oranje-internationals. ‘Te gek voor woorden’, noemt Van Hanegem de uitverkiezing dan ook. Oranje speelt donderdagavond thuis tegen IJsland en neemt het drie dagen later in Konya op tegen Turkije.

Bezig met laden …