voetbalzone

Van Hanegem kritisch op Vink: 'Ik heb me blauw geërgerd aan die man'

Bart Kruyt26 mrt 2012, 09:25
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2012, 09:25
Advertentie

Pieter Vink floot in de ogen van velen een goede wedstrijd tussen Ajax en PSV en na afloop was er dan ook weinig voer tot discussie. Willem van Hanegem heeft echter niet kunnen genieten van het optreden van de scheidsrechter en toont zich in zijn column in het Algemeen Dagblad weer erg kritisch: "Dat ik tien minuten voor tijd heb overgeschakeld naar een andere wedstrijd lag niet aan het spelniveau. Dat lag aan scheidsrechter Vink. Ik heb me blauw geërgerd aan die man."

/

Van Hanegem vond Vink niet goed fluiten: "Het kan niet zo zijn dat je al je gele kaarten geeft aan PSV en niet één aan Ajax", zei de voormalig middenvelder. "Daarnaast vond ik de strafschop te gemakkelijk gegeven. Hij stond er dichtbij en had kunnen zien dat er van alles gebeurde, maar dat er geen zware overtreding gepleegd werd op Aissati. Ajax had dat cadeau trouwens niet eens nodig, het had ook zonder die penalty gewonnen."

"Jammer, gemiste kans voor PSV en ze zijn, dat durf ik nu wel te zeggen, uitgeschakeld in de titelrace", vervolgde Van Hanegem. "Het verlangen naar een kampioenschap zit gewoon niet in die ploeg, ze hebben zichzelf gisteren buiten het gevecht geplaatst. Dat vind ik oprecht zonde omdat ik graag een sterk PSV zie. Hun seizoen is echter voorbij. Ze kunnen zich, even afgezien van de bekerfinale, samen met FC Twente gaan richten op het volgend seizoen. Vind ik eigenlijk wel een beetje vroeg eind maart, op zeven wedstrijden van het einde."

Bezig met laden …