Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem van Hanegem wijst naar mogelijke verklaring voor minder optreden van Joey Veerman

Laatste update:

Willem van Hanegem is geschrokken van het spel dat het Nederlands elftal op de mat legde tegen Oostenrijk (2-3) dinsdagavond, zo laat hij weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De oud-topvoetballer zag hoe Joey Veerman door de mand viel, maar vond de schouderklopjes van zijn medespelers na zijn vroege wissel niet nodig.

Het Nederlands elftal kwam al na zes minuten op achterstand in Berlijn door een eigen goal van Donyell Malen. De ploeg van Ronald Koeman kon totaal geen grip op de wedstrijd krijgen in de fase na die openingstreffer. De bondscoach liet verschillende middenvelders al snel warmlopen en na een mislukte aanname van Veerman riep hij Xavi Simons bij zich om direct in te vallen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook Van Hanegem vond Veerman niet goed spelen. “Al die medespelers die hem even een schouderklop gingen geven na zijn wissel, waarom toch? We hebben het over een Europees Kampioenschap, het is voetbal op het hoogste niveau en dan is er even geen ruimte voor medelijden.”

“Laat hem gewoon even na zo’n vroege wissel.” De oud-voetballer noemt het spel van de middenvelder van PSV ‘bedroevend’. “Maar toch kan het een voetballer overkomen. Alleen, een topspeler beperkt zijn val op een avond dat het allemaal niet wil lukken.”

Bij Veerman ‘werd het met de minuut minder’ in Berlijn, zegt Van Hanegem. “Dat zegt iets over zijn niveau, maar dit heeft ook hij te danken aan al die mafketels die hem de afgelopen maanden hebben bewierookt en hem gingen neerzetten als een soort kruising tussen Toni Kroos en Andrea Pirlo. Diezelfde aanbidders gaan hem nu afbreken tot op het bot, zo werken ze.”

’Het mag best een paar dagen grimmig zijn’


Van Hanegem sluit niet uit dat Oranje er in de knock-outfase weer kan staan. Dan moet de komende dagen wel ‘alles op tafel worden gegooid’. “Koeman moet zich deze dagen niet gek laten maken in de zin van of hij het na afloop nou wel of niet ‘een wanvertoning’ moet noemen. Die discussie, hoe lastig dat ook is, moet je helemaal niet aangaan als bondscoach.”

De oud-middenvelder vindt dat de internationals de komende dagen best even hard naar elkaar mogen zijn. “Wout Weghorst heeft eigenlijk gewoon gelijk als hij zegt dat het toernooi nu pas echt gaat beginnen. Nu niet gaan zemelen over de sfeer of lief zijn voor elkaar. Het mag best een paar dagen grimmig zijn. Het is topvoetbal.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spijker op z'n kop wat mij betreft. Veerman is een prima speler die niet zo slecht is als hij gisteren liet zien maar ook zeker niet zo goed als hij door de 'analisten' werd gemaakt, met als pijnlijk dieptepunt Youri Mulder. Verder helemaal eens met het stukje voor elkaar de waarheid moeten vertellen. Wat mis ik toch enorm een Van Bommel, Nigel de Jong of Robben in deze groep..

26 juni 2024 om 12:28

En v Basten Cruijff Bergkamp Overmars Stam en Sneijder

26 juni 2024 om 12:28

Altijd zo’n onzin; elkaar de waarheid vertellen. Dooddoener. Alsof iemand tegen van Dijk gaat zeggen dat hij een blinder maakt door buitenspel op te heffen. Alsof iemand iets kan zeggen tegen Depay of Wijnaldum, die toch wel spelen. De hiërarchie is verkeerd en het zijn juist deze spelers die moeten verbeteren. Koeman moet het gewoon goed neerzetten en een plan hebben.

26 juni 2024 om 12:35

Punt is juist dat we spelers missen die dat wel kunnen

26 juni 2024 om 12:49

Van Bommel en Nigel de Jong durfde echt wel te roepen dat Robben en van Persie mee moeten verdedigen. Dat missen we een beetje. Schouten, Reijnders en Geertruida gaan niet tegen van Dijk vertellen wat er moet gebeuren.

26 juni 2024 om 13:04

Maar toen had je ook een selectie waarbij iedereen zo ongeveer gelijkwaardig was, zowel qua leeftijd als status. Nu heb je makke schaapjes zoals Schouten en Veerman die al blij zijn die dit mee mogen maken. Die gaan echt niet zeggen wat Virgil, Memphis of zelfs Wijnaldum fout doen.

26 juni 2024 om 13:14

Mag hopen dat hijzelf dit bij de Analyse ook gewoon ziet en zegt, zal bij Liverpool niet anders zijn…

26 juni 2024 om 13:43

Van Dijk hoort niet in dat lijstje thuis. Die kan echt wel wat hebben en weet zelf ook wel dat hij buitenspel ophief. Als er 1 speler is die je hoog in de hierarchie wilt, is het Van Dijk wel. Ga er ook maar aanstaan als de coach een ploeg het veld opstuurt met een middenveld dat achter elkaar speelt in plaats van naast elkaar. Dan ga je als verdediger altijd een keuze van onmacht maken. Je komt immers in een overtalsituatie terecht. Zelfs de beste verdedigers ter wereld kunnen dat niet verdedigen.

Betreft Memphis en Wijnaldum geef ik je meer gelijk, al zou ik dat praktischer onderbouwd willen zien. Mensen zijn ook wel erg emotioneel als het om die twee gaat. Memphis mist spelintelligentie en persoonlijkheid om zo'n leider te zijn. Zijn technische aanleg en fysieke eigenschappen compenseren nog redelijk wat, maar zo'n iemand moet je nooit te belangrijk maken. Wijnaldum is eigenlijk al een paar jaar klaar in Oranje en komt nog even afbouwen op een EK. Hij is niet meer relevant genoeg om belangrijk te maken voor een groep en het lijkt me ook niet iemand die zomaar even met de vuist op tafel slaat.

Het zegt ook wel genoeg dat spelers zo lacherig doen over bijvoorbeeld een Weghorst. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar waren er maar meer zoals hem. Dan stonden we niet te discussieren over het feit dat Oranje persoonlijkheden mist, mensen die alles willen geven en iedere minuut optimaal proberen te benutten om het beste uit hunzelf en een ploeg te halen. Hij is echt geen basisspeler of enigszins de redder van Oranje, maar wel een uitzondering in mentaliteit.

26 juni 2024 om 13:50

We missen eerder kwalitatief zulke spelers. Van roepen naar anderen worden ze niet beter. En een coach die ze goed neerzet ipv door Oostenrijk overlopen worden.

26 juni 2024 om 14:31

V dijk vind ik ook niks in oranje

26 juni 2024 om 12:30

even een serieuze vraag: wie schrijft eigenlijk de columns van Willem van Hanegem? Want zo duidelijk formulerend heb ik m live nog nooit horen praten.

26 juni 2024 om 12:37

Chris van Nijnatten volgens mij.

26 juni 2024 om 12:31

U noemt Youri Mulder maar een echt dieptepunt was de vergelijking van Veerman met Busquets door Ronald de Boer. Wat die term wanvertoning betreft, het was ook geen wanvertoning maar een regelrechte aanfluiting. Ik kijk al sinds begin jaren zeventig voetbal en heb volgens mij nog nooit zo'n slecht spelend Oranje gezien, al was het Ek2012 met drie nederlagen in de poulefase ook een onvergetelijk dieptepunt.

26 juni 2024 om 12:44

Wat dacht je van het niet kwalificeren met onze held Danny Blind? :D Die zette steevast Narsingh op rechts haha. Wat een drama was het toen zeg.

26 juni 2024 om 13:10

Dat Ek2012 verliep slecht, maar was niet bedroevend zoals je het noemt. Tegen Denemarken wilde de bal er gewoon niet in en scoorde de tegenstander uit zowat de enige kans. En Duitsland en Portugal verlies je vaker van dan dat je wint.
Grootste probleem was toen dat het intern veel irritaties waren. Veel gedoe rondom Huntelaar en Van Persie, waardoor er twee kampen ontstonden.

Nee de periode 2014 na het WK tot eigenlijk het debuut van Frenkie waren echt de donkere jaren. Een geblesseerde Strootman en Wijnaldum waren je sterspelers. Je eerste spits was een bankzitter van Spurs die teerde op een goed seizoen bij AZ. Net als Memphis die ook de bank warmhield in Manchester. Er waren momenten dat Jeroen Zoet je eerste keeper was, en je centrale duo bestond uit Wesley Hoedt en Jeffrey Bruma. Robben die continu geblesseerd was waardoor Berghuis die bankzitter was bij Watford mocht opdraven. En dan had je ook middenvelders als Bazoer en Klaassen voor de dynamiek en creativiteit op het middenveld. Oh, en Sneijder die toen eigenlijk de Wijnaldum van nu was. Al had hij ondanks zijn conditie nog wel een aardige trap in de benen.

Ik huiver nog steeds als ik eraan terugdenk.

26 juni 2024 om 13:20

Je hebt op youtube een compilatie genaamd 'de afgang van het Nederlandse voetbal' waarin werkelijk alles wat er in die genoemde periode mis ging in 16 minuten samen is gevat. Tegengoals, mismanagement bij de KNVB.. noem maar op. Echt een super pijnlijke video waar de huidige nederlaag tegen Oostenrijk totaal in het niet valt. Echt een video om op een sombere regenachtige dag te bekijken haha

26 juni 2024 om 13:32

@oortap U noemt nu namen waarbij de rillingen over mijn rug lopen maar over een paar jaar worden de namen van het huidige Oranje daar voor een deel aan toegevoegd.

26 juni 2024 om 13:47

Dat valt wel mee. Het is verre van een geweldige ploeg, maar we hebben vaak genoeg mindere ploegen gehad. De problemen van deze ploeg is niet per se individuele kwaliteit (al missen we topspelers in de voorste twee linies), maar dat het elkaar niet complementeert in zowel karakter als qua type spelers.

26 juni 2024 om 14:31

Elkaar de waarheid vertellen heeft niet zo veel zin. Er was gisteren niemand die zich aan de malaise onttrok. Er valt nog wat voor te zeggen dat Verbruggen, Gakpo en Aké geen grote fouten maakten. Maar dat zijn denk ik niet de spelers die op de tafel slaan.

De overige spelers bakten er bij vlagen helemaal niets van en je zal toch zelf enigszins je niveau moeten halen om geloofwaardig over te komen. Als Van Dijk nu tegen Schouten zegt dat hij zijn man niet moet laten lopen en korter moet dekken dan kaatst Schouten meteen terug dat v Dijk op een lijn moet staan bij de rest.

Ik zou zeggen, iedereen met een laptop en een spiegel opsluiten op de hotelkamer en even de wedstrijd terugkijken en een momentje zelfreflectie houden en door naar de voorbereiding op de volgende wedstrijd en zorgen dat de afspraken wel duidelijk zijn. En wellicht even meerdere situaties doornemen dan alleen inzakken want Oostenrijk heeft veel lopers op het middenveld.

26 juni 2024 om 15:10

Bij psv is hij goed in onze competitie en 1 wedstrijd was hij goed in de cl . Maar dit is gewoon te hoog gegrepen voor Veerman en was gisteren gewoon lachwekkend . Als iemand nog 1 keer roep hij kan zo met Madrid mee is die rijp voor de bavo

26 juni 2024 om 16:17

Joh dat gedoe rondom Veerman is toch duidelijk een geval van omhoog praten zodat zijn val alleen maar harder is.

Heerlijk spektakel maken rondom een speler waarvan je weet dat hij goed kan zijn, maar geen topspeler is. Valt hij dan door de mand met wat ongelukkige optredens is het ineens de slechtste voetballer allertijden.

Deze wedstrijden zijn irrelevant. Veerman zal wel opstaan bij de knockout fase en juist hij kan ons europees kampioen maken.

26 juni 2024 om 12:30

Gebaseerd op wat?

26 juni 2024 om 12:39

Veerman staat niet meer op tijdens dit EK, zelfs niet van de reservebank als hij daar überhaupt nog een plaatsje krijgt. Joey kan beter direct op vakantie gaan zodat hij zich komend seizoen misschien kan revancheren. In de Eredivisie bedoel ik dan want zijn potentiële transferwaarde zal inmiddels wel enorm gekelderd zijn, net zoals die van Schouten en misschien zelfs Bakayoko. Dit EK lijkt uit te monden in een financieel drama voor PSV waar het transferinkomsten betreft.

26 juni 2024 om 13:35

Voor Oranje-begrippen is Veerman hooguit een doodgewone speler. Hij kan incidenteel beslissend zijn zoals iedere speler dat kan, maar qua niveau voegt hij niets toe aan Oranje.

26 juni 2024 om 14:36

In het Nederlands elftal speel je maar een paar wedstrijden, dat betekent dat je spelers nodig hebt die er iedere week staan. Veerman speelt wekelijks prima in de eredivisie en komt handelingssnelheid tekort tegen goede tegenstanders. Op Dortmund thuis na was het allemaal niet veel. Zie hem in de knockoutfase ook niet uitblinken al hoop ik dat hij mijn ongelijk bewijst.

Leuke speler om te zien, maar hij heeft wel de tijd en ruimte nodig. Met De Jong naast hem zou hij dat misschien wat meer krijgen omdat die vaak geschaduwd wordt. Dat koppel wil ik nog wel eens zien.

Ach er is toch niets mis met zo'n jongen een hart onder de riem proberen te steken. Je weet zeker dat hij afgebrand gaat worden door iedere analist die even in het nieuws wil komen dus dan is het ook prettig als hij weet dat er mensen in zijn hoek staan.

Topvoetbal is hard, maar dat betekent niet dat er geen empathie mag zijn

Ach na dit toernooi krijgen wij weer te horen hoe gezellig de sfeer wel niet was. Echt 0,0 over mijn lijk mentaliteit in die groep. Het moet allemaal leuk en gezellig zijn. Koeman is daar zelf ook wel debet aan door zijn trauma uit 1990. Is echt in het vriendenteam gevoel gaan geloven, dat je daarmee toernooien wint. Tuurlijk het beste team wint van 11 individuen, maar je kan ook doorslaan en er een verlengd vriendenweekend van maken.

26 juni 2024 om 13:11

Missen we toch iemand als Klaassen Duck....😇

26 juni 2024 om 13:20

Die was er in 2022 gewoon bij en was het toernooi zelfde laken een pak😉. Nee Klaassen is van het niveau Wijnaldum op het moment en had echt 0,0 toegevoegd.

26 juni 2024 om 14:25

Haha nee het was duidelijk dat je daar niet zo van gecharmeerd was, vandaar...

26 juni 2024 om 13:24

Net of het in hele goede teams niet gezellig kan zijn? Als de resultaten goed zijn en er wordt goed gevoetbald, dan is het 9van de 10 keer gezellig. Ik zie niet in waarom het in dit team nou eerder allemaal gezellig en leuk moet zijn dan in andere teams in het verleden.

26 juni 2024 om 13:27

Ik ook niet, maar voor Koeman is dat wel heel belangrijk. Heeft hijzelf aangegeven en waarom denk je anders dat hij zo'n speler als Wijnaldum hoe dan ook wilde meenemen?

26 juni 2024 om 13:34

Maar ja, het is het enige wat we vaak lezen over dit Oranje, hoe hecht ze wel niet zijn. Nou, daar zie je op het veld heel weinig van terug. Als het nu nog niet dondert in de kleedkamer en tijdens de besprekingen in aanloop naar de volgende wedstrijd, moet je gewoon dat shirt inleveren en nooit meer aantrekken. Er ging zoveel mis dat je onmogelijk nog gezellig met elkaar kunt gaan lopen kaarten. Je moet de problemen oplossen. Dat begint bij de tactiek en eindigt bij de uitvoering van taken bij de spelers.

26 juni 2024 om 15:11

Je bedoelt dat Daley Blind moet spelen toch?

26 juni 2024 om 15:57

Enige wat Daley Blind kan doen als het niet loopt en hij is het er niet mee eens is een wedstrijd saboteren. Hebben al saboteurs genoeg in het veld, dus laat hem maar lekker op de bank

Ik hoop voor Veerman dan hij het beter oppakt dan Taylor, die is nog steeds niet hersteld van zijn vroege in Oranje

enige voordeel voor PSV is dat de interesse voor Veerman niet groot zal zijn en hij nog een jaartje in Eindhoven zal ballen.

26 juni 2024 om 15:14

PSV vang niet veel meer voor hem , ja voor psv leuk om nog een jaar met hem te werken maar in 2026 is het einde contract en veerman zal niet bijtekenen

26 juni 2024 om 17:12

Dan heeft hij nog een jaar om zijn waarde op te krikken en volgend jaar zomer verkopen. Dan heeft hij ook meer Champions League ervaring.

26 juni 2024 om 18:07

Voor een jaar contract zal psv niet meer krijgen wat ze graag hebben gewild

26 juni 2024 om 18:33

Ha Crooswyker, gewaagde uitspraak hoor. Teveel in die glazen bol van je zitten luren? Als je Veerman ziet, doe hem dan gelijk de groeten. Je schijnt hem goed te kennen.

26 juni 2024 om 19:21

Woenselaar als hij nu niet weg kan en hij blijf een jaar bij psv dan wil hij daarna wel weg en denk jij dan dat hij gaat bijtekenen? Nee dan moet psv hem gaan verkopen

Geen woord aan gelogen. Het is sowieso altijd wel schrijnend, dat gelul over hoe hecht deze groep is. Je kunt je afvragen hoe hecht ze echt zijn, want door het vuur gaan ze niet. Niet voor het shirt en niet voor elkaar. Het interesseert niemand hoe hecht ze buiten het veld zien. Dat willen mensen in het veld zien. Normaal ben ik er niet zo van om kritisch te zijn op de mentaliteit van een ploeg omdat het al snel kan lijken op mentaliteitsproblemen als het spel stroperig is, maar als zoveel spelers niet met hun man meelopen en doen alsof ze tegen Bal Op Het Dak 5 spelen, mag je gerust vraagtekens bij de mentaliteit zetten.

Betreft Veerman slaat hij ook de spijker op z'n kop. Maandenlang volledig opgehemeld en nu wordt hij neergesabeld. Het is tegenwoordig ook wel het lot van iedere speler die een beetje wat laat zien en voor Veerman is dat ook geen uitzondering. Men denkt nog steeds dat de Eredivisie een graadmeter is om kwaliteit en potentie in te schatten. Het blijkt al jaren dat dat niet zo werkt, maar men blijft het doen. Ongelooflijk eigenlijk.

Koeman is gewoon een middelmatige coach met een middelmatig elftal. De verdediging zou ons sterkste punt moeten zijn, maar het is duidelijk ons zwakste aspect.

26 juni 2024 om 15:15

Zie graag een slot of Bosz bondscoach zijn

26 juni 2024 om 15:21

De verdediging deed zijn ding wel tegen Oostenrijk.
Het waren de met name de middenvelders die verzaakten.

Ik heb Cruijff en Van Hanegem nog kunnen volgen vanaf begin jaren zeventig, ik ben van bouwjaar 1960 en heb alle hoogtepunten van het Nederlandse voetbal bewust meegemaakt. In 1974 introduceerden Cruijff en Michels het "totaalvoetbal" maar nu 50 jaar later kunnen we de succesvolle periode van het Nederlandse voetbal definitief afsluiten met de introductie van het "totaalnietvoetbal", helaas...

Koeman is hier mede schuldig aan elftal wist totaal niet wat ze moesten doen..... dat is dan nog bedenkers... dat zulke voetballers niet zelf de oplossing vinden....

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren