voetbalzone

‘Van het België dat Europa zo verbaasde, blijft niets meer over’

Thijs Post30 jun 2014, 17:41
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 17:41
Advertentie

De nationale ploeg van België neemt het dinsdag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. Dat is een lastig te bespelen tegenstander en het is dan ook zeker geen uitgemaakte zaak dat België even de kwartfinale haalt. Beide kampen hebben vertrouwen: zowel België als de VS rekent op een overwinning.

voetbalzone

“De VS heeft me verrast”, zegt Belg Dries Mertens tegen Sporza. “Het is een echt team en ze hebben een hechte groep”, aldus Mertens, die nog niet weet of hij in de basis mag beginnen. “Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen, als basisspeler of als invaller.” Keeper Tim Howard van de Verenigde Staten acht zijn ploeg zeker niet kansloos. “We hebben af en toe briljant voetbal laten zien, het is ons gelukt om teams helemaal open te spelen. We zijn nog geen kampioenen, maar we staan op gelijke hoogte met een aantal van de grote teams”, laat Howard weten via de officiële kanalen van de FIFA.

De Amerikaanse media zijn niet onder de indruk van de Rode Duivels. “De Belgen hebben zich door de groepsfase geworsteld met een bijzonder voorzichtig spelsysteem: Romelu Lukaku werd in de spits aan zijn lot overgelaten en bijna alle hoop werd gesteld op het individuele talent van Eden Hazard. Van het flitsende team dat Europa zo verbaasde, blijft niets meer over”, schrijft USA Today bijvoorbeeld.

Bezig met laden …