voetbalzone

Van Hooijdonk: ‘Als de juiste club niet komt, blijft Nadir bij United’

Erik van Dam29 apr 2015, 17:52
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2015, 17:52
Advertentie

Pierre van Hooijdonk en Nadir Çiftçi wachten geduldig af hoe de toekomst van Çiftçi eruit ziet. De 23-jarige aanvaller laat zich zakelijk bijstaan door Pi-Air en speelde om die reden in het seizoen 2012/13 nog bij NAC Breda. Daarna vertrok hij naar Schotland en kwam eruit wat Van Hooijdonk reeds had voorspeld: Çiftçi werd een hit bij Dundee United. Nu is het de vraag wat er in de zomer met de aanvaller gebeurt.

voetbalzone

Çiftçi maakte in zijn eerste jaar bij Dundee United elf doelpunten en heeft er nu al twaalf inliggen, met nog vijf speelronden voor de boeg. De in Den Haag geboren aanvaller, die als tiener de academie van ADO Den Haag verliet voor Portsmouth, is gedeeld derde op de topscorerslijst in de Schotse competitie. Hij werd al eens gelinkt aan landskampioen Celtic, de oude club van Van Hooijdonk.

Die heeft echter geen idee, of die geruchten op waarheid berusten. “Ik weet verder van niets. Als de juiste club niet komt voor hem, dan gaan we weer voor een seizoen bij United. Hij is heel blij met de manier waarop bij behandeld wordt door de club. Ik kan me voorstellen dat ze naar hem kijken, maar ik heb geen telefoontje gehad van Celtic. Het is op dit moment allemaal slechts speculatie”, zegt Van Hooijdonk tegen de BBC.

Volgens de oud-spits kan de 23-jarige Çiftçi absoluut een hoger niveau aan. “Maar er is op dit moment geen reden om te speculeren over andere opties. Ik weet zeker dat die er wel zullen zijn in de toekomst, maar het moet wel de juiste overstap zijn. Een contractverlenging bij Dundee? Nee, daarover is ook nog geen signaal gegeven. De club moet het zelf doen, ik ken hun plannen niet. Nadir geniet het vertrouwen van de staf en zo moet het ook zijn. Als er iets langskomt dat de moeite van het bestuderen waard is, doen we dat.”

Bezig met laden …