Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre van Hooijdonk baalt van Marco van Basten: ‘Hij richt zijn pijlen al vijf jaar op hem’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk neemt het woensdagavond in Studio Fußball op voor Virgil van Dijk. De voormalig aanvaller van Oranje vindt het onterecht dat Marco van Basten doorlopend kritisch is op de aanvoerder van het Nederlands elftal. Van Basten uitte zijn kritiek na afloop van de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk van dinsdag.

"Van Dijk is de aanvoerder van Oranje. Die moet leiding geven en is uiteindelijk degene die we erop aanspreken", sprak Van Basten dinsdag in Studio Fußball. "Hij moet in dit soort dingen de boel veel beter organiseren. Hij is aanvoerder, de verantwoordelijke man en ook de grote leider van het team. Dan weet je ook dat je dit soort dingen beter moet organiseren."

Van Hooijdonk


Van Hooijdonk reageert een dag later op de kritiek van Van Basten. "Ik vind dit veel te makkelijk. Marco's pijlen zijn al vijf jaar gericht op Virgil. Het is jammer dat hij (Van Basten, red.) hier niet bijzit, want dan is het wat makkelijker discussiëren."

Volgens Van Hooijdonk herbergt de huidige Oranje-selectie geen echte leiders. "Dit Oranje heeft geen echte leiders, zoals dat elftal van 1988 bijvoorbeeld wel had", verwijst hij naar het EK dat destijds door het Nederlands elftal werd gewonnen. "Het betekent niet dat je door een band om je arm een leider bent, zoals Ronald Koeman en Ruud Gullit dat waren in 1988."

"We hebben nu een keeper van 21", doelt Van Hooijdonk op Bart Verbruggen. "Nathan Aké heeft een boel ervaring, maar is een heel introverte jongen. Stefan de Vrij en Van Dijk zijn ook niet degenen met de grootste mond."

"En Lutsharel Geertruida, Jerdy Schouten en Joey Veerman hebben maar een paar interlands op hun naam staan. En Xavi Simons is nog steeds zoekende en te jong om de leider te zijn", houdt Van Hooijdonk de aanvallende middenvelder uit de wind.

Van Hooijdonk ziet in Cody Gakpo een potentiële leider. "Op basis van zijn status en kwaliteiten kan dat, maar Gakpo is een hele rustige jongen. En Donyell Malen staat net pas in het elftal. Memphis Depay is de brutaalste, en dat is dan de 'leider'", aldus de vaste analist van duels van Oranje.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Hooijdonk heeft dat veel langer gedaan met van Persie

26 juni 2024 om 21:55
0

En niet te vergeten Maurice Steijn!

Denk dat Matthijs de Ligt een prima leider kan zijn, net als een Koopmeijners. Alleen spelen die nooit.

26 juni 2024 om 22:07
0

Dan ben je per definitie geen leider (hooguit in de nadagen van je carriere obv je bewezen verleden)

27 juni 2024 om 00:18
0

Over een paar jaar denk ik wel, maar nu heeft De Ligt die status toch nog niet afgedwongen? Eerst maar eens basisspeler worden bij Oranje.

27 juni 2024 om 07:38
0

Niet gek als Koeman andere, maar dus eigenlijk de verkeerde spelers belangrijk maakt.

26 juni 2024 om 21:56
0

Haha idd, en niet te vergeten Maurice Stein. Maar terecht punt; onze analist Van Basten kijkt weinig voetbal maar heeft wel z’n mening klaar… en vaak dezelfde spelers moeten het ontgelden (zoals nu met Van Dijk). Maar zo was hij ook altijd als coach, constant botsen met spelers als Van Bommel en Seedorf. Briljant speler, maar totaal geen people manager.

26 juni 2024 om 21:59
0

Moet je veel voetbal kijken om een mening klaar te hebben? Kijk welke namen je opnoemt, zijn niet de 1e de beste. Mag je meer van verwachten. Topsport is hard.

26 juni 2024 om 22:09
0

Dat v Basten niet alles lijkt klopt. Dat hij niet in de wieg gelegd is om te coachen klopt ook. En persoonlijk vindt ik ook dat hij er vaker naast zit. Maar dat wil niet zeggen dat hij hier ongelijk heeft. Als je de afgelopen jaren ziet valt mij op dat we ondanks dat we een aangepaste (meer verdedigend) opstelling hebben, individueel sterke verdedigers hebben en een behoorlijk sterk verdedigend middenveld hebben, toch een verschrikkelijke gatenkaas hebben. Ik kan mij er dan ook niet aan onttrekken om te denken dat daar wellicht toch een behoorlijke stoorzender rond loopt. En de enige die al die jaren daar deel van heeft uitgemaakt is V Dijk. Dan kun je dus op basis daarvan al je bedenkingen hebben. Als je hem vervolgens analyseert wordt het er niet heel veel beter op. Kortom, ik zie inmiddels ook wel in dat v Dijk wel eens een probleem bij Nederland zou kunnen zijn. Wellicht wordt het tijd om daar eens iets mee te doen.

26 juni 2024 om 23:05
0

Pierre heeft voor iedereen een excuusje. Allemaal zijn ze te jong, te introvert, te onervaren. Van Basten ziet dat goed, het is gewoon te slap. Pierre zal heus dag en nacht wedstrijden kijken en alle spelers kennen. Van Basten zal zich vast slecht voorbereiden. Maar DRIE ballons d’or vertellen dat hij weet wat gevraagd wordt in de top. En Pierre.. als je je podium misbruikt om eenzijdig een vete’tje uit te vechten met iemand die je zoon op de bank zette, tja dan blijf je altijd heel erg klein.

27 juni 2024 om 00:03
0

Dus dan moet je het andersom ook accepteren als iemand je mening en in dit geval zeer terecht tegenspreekt.

27 juni 2024 om 08:00
0

Je bedoelt diezelfde Seedorf, die onder geen enkele bondscoach heeft gepresteerd in het Nederlands elftal???

En over Van Dijk heeft hij toch ook gewoon gelijk? Die acteert een leider te zijn, maar is dat alleen buiten het veld.

27 juni 2024 om 11:03
0

Is niet zo. Van Basten heeft bij het geven van zijn mening 1 heel groot probleem en dat is dat hij niet weet om te gaan met spelers die niet van zijn niveau zijn. Van Basten gebruikt zijn eigen carriã¨re en kwaliteiten als referentiekader om spelers te beoordelen. Hij was zelf een speler van de buitencategorie en dat soort spelers hebben we in NL al lang niet meer. Door zichzelf als referentiekader te gebruiken bij het beoordelen van Nederlandse spelers legt hij de lat zo hoog voor die spelers dat ze er uitsluitend met een ladder overheen kunnen. En dan schiet je je doel ver voorbij.

Dat probleem had hij als coach ook al en daarom is zijn trainerscarriã¨re nooit echt van de grond gekomen, hoewel hij bij het EK van 2008 duidelijk heeft bewezen dat hij wel degelijk een goede coach kan zijn. Toen speelde Oranje gerenommeerde tegenstanders als Italiã« (3-0) en Frankrijk (4-1) van de mat met zeer aantrekkelijk aanvallend voetbal. Helaas was daar in de knock out fase niets meer van Over en werd Oranje terecht door Rusland uitgeschakeld. Waarschijnlijk had dat te maken met het drama rondom Khalid Boularouz die tijdens dat toernooi zijn ongeboren kindje verloor. Dat had een enorme impact op de selectie en het zal nooit bewezen kunnen worden, maar volgens mij was dat de oorzaak van het feit dat Oranje daarna zover weg zakte.

26 juni 2024 om 21:56
0

Haha ja idd als iemand persoonlijk loopt te zoeken dan is het Pierre wel met zijn vetes met bijv. Robin van Persie en Maurice Steijn.

26 juni 2024 om 21:58
0

Inderdaad, en van Basten spreekt gewoon de waarheid. Als aanvoerder wordt er meer van je verwacht. Kan je dat niet aan, moet je de band afstaan. Van Dijk ging voorop in de malaise, met zijn fout bij de 3-2. Stond echt als een D-Pupil buitenspel op te heffen

27 juni 2024 om 00:05
0

Denk je echt dat je zo een spelersgroep kan leiden die niet eens goed kan opvolgen wat een coach ze aanbeveelt, dan wie is Van Dijk dan...

26 juni 2024 om 21:59
0

Wat heeft dat ermee te maken? Hij maakt hier gewoon een goed punt.

26 juni 2024 om 22:22
0

Hoezo een goed punt? Van Dijk is in Oranje gewoon degelijk, maar hij maakt genoeg fouten om er kritiek op te kunnen hebben. Nou denk ik ook wel dat het aan de tactiek ligt, maar het is niet zo dat we een Sergio Ramos of Maldini achterin hebben lopen bij wijze van spreken.

26 juni 2024 om 22:33
0

Hij heeft zeker niet de status van de namen die jij noemt, maar wordt toch wereldwijd gezien als misschien wel de beste verdediger van zijn generatie. Bij Liverpool wordt hij ook op handen gedragen, blijft bijzonder dat hij bij Oranje toch nooit helemaal onbesproken is. Ik ben fan van hem maar in Oranje is het vaak allemaal net iets te passief

26 juni 2024 om 22:39
0

Hij wordt wereldwijd helemaal niet zo gezien door kritische fans, alleen de sensatiepers en wat Liverpool fans, maar statistisch gezien zeeer zeker niet de beste verdediger, heeft buiten 18/19 eigen lijk geen enkel seizoen gehad waaar hij onbetwist de beste was. Totaal niet, zonder zijn looks voorkomen was er niet deze unieke hype voor een verdediger.

Mensen zijn gigantisch onder de indruk van zijn uiterlijk en dat trekken ze door in de beoordeling en hypen van Virgil.

26 juni 2024 om 22:42
0

En bij Maguire was het precies andersom! Alhoewel Virgile natuurlijk wel een betere verdediger is maar zelfs ramos heeft in al die jaren niet zo veel mediahype gekregen, laat staan dat ze hem op basis van 1 Champignons League de ballon dor inpraaten.

26 juni 2024 om 22:53
0

Sirius
Het punt dat Nederland in vergelijking met jaren geleden een ernstig tekort aan leiders heeft vond ik een goed punt. Van Dijk verdiend zeker wel wat kritiek. Maar een beetje succesvol elftal heeft een as met leiders. Wat heeft Nederland? Gevolg daarvan is dat er te snel en massaal naar de enige speler gewezen word die daar een beetje aan voldoet. En Van Basten heeft het daarin bijna alleen op Van Dijk gemikt. Memphis, Wijnaldum, De Vrij, Aké verdienen evenveel kritiek op het niet hebben van karakter. jongens als Reijnders en Malen horen als spelers van grote clubs als AC Milan of Dortmund ook niet meer als debutanten beoordeeld te worden.

Als dat de conclusie van van Hooijdonk is… zo 1 op 1 per speler behandelt… dan is er maar 1 conclusie!

De Ligt erin! Die heeft leiderschapskwaliteiten… en de vrij of van dijk slachtofferen.

Nu zeg ik niet dat de ligt geen fouten maakt… maar als er geen leiding is wordt t ook niks

26 juni 2024 om 22:00
0

Eens met van Dijk slachtofferen. Alleen heeft de Ligt al vaker bewezen onbetrouwbaar te zijn. Vaak rare acties handsballen etc. Of zijn we het vorige ek vergeten

26 juni 2024 om 22:03
0

Ik ben het laatste ek niet vergeten. De ligt zorgde er namelijk voor de we niet al waren uitgeschakeld na het spelen van de 1e helft. We hadden toen namelijk al op een dikke achterstand moeten staan, maar laten we maar blijven hangen in de rode kaart. We hadden hoe dan ook niet gewonnen.

27 juni 2024 om 06:22
0

Uiteindelijk zijn we voor de ligt uitgeschakeld in de 2de helft. Maakt het wat uit of het de 1ste of 2de helft is? Verder speelt de ligt vaak dramatisch bij oranje. Ook buiten dat EK om. Snap de roep om de ligt dan ook niet

27 juni 2024 om 11:51
0

Jij snapt nooit dat een speler met Ajax roots op welke plaats dan ook moet spelen. Maar Geertruida speelde puike wedstrijd de Vrij die het spel steeds vertraagd met het wandelen met de bal. Van Dijk die steeds naar achter loopt en daar de ruimtes vergroot tussen de linies De aanvallers stonden nog in het strafschop gebied van Oostenrijk en de verdedigers in hun eigen straf schop gebied. Wat klopt er dan niet? Gebrek aanleiding een coachende verdediger zorgt dat achterhoede aansluit. Een leidende aanvaller kan ook voor het terug verdedigen zorgen en het midden veld ver zoop tussen de 2 linies. Wat Koeman wilde lukte niet door ver keerde keuze van spelers hij had sowieso met Frimpong kunnen beginnen als coach had je kunnen weten dat Malen goed invalt maar een basis plek niet aan kan. Sowieso ook dan niet mee terug verdedigt. Frimpong is een heel snelle wingback en had een klik met Geertruida. Blind had in deze wedstrijd de verbindende speler tussen de linies kunnen zijn. Ook Timber kan wel op een nr 6 positie spelers die je nu mist op het veld.

Lekkere titel, compleet uit de context gehaald. Hij zegt nog expliciet dat van Basten er niet bij is, dan hadden ze samen de discussie kunnen voeren. Hij zei daarna niets vreemds.

Ben geen fan van Van Hooijdonk, maar hier ben ik het (ondanks dat het een gevalletje pot-verwijt-de-ketel is) wel met hem eens. Van Basten is als analist waardeloos en is te trots om zijn ongelijk toe te geven, zelfs als het er heel dik bovenop ligt. Wat dat betreft had hij een broer van Johan Derksen kunnen zijn...

Van Dijk vind ik eigenlijk een prima aanvoerder voor het huidige Oranje. Hij speelt al een tijdje niet best, maar ik zou niemand kunnen aanwijzen die er geschikter voor is.

26 juni 2024 om 22:10
0

Hij is uiteindelijk iemand die meedeelt in de malaise. Het gaat niet fout bij hem, maar hij is niet de betrouwbare kracht die je hoopt dat ie is als het minder loopt. Vind het dan ook onzin dat alle pijlen om hem gericht zijn. Perfecte uithangbord voor het Nederlandse voetbal, perfecte aanvoerder.

26 juni 2024 om 22:56
0

De perfecte aanvoerder draait het spel om als het niet loopt; dat doet Van Dijk niet.
Gegeven de matige selectie is hij wmb wel de aanvoerder.

Ondanks dat Pierre het zelf deed of doet, heeft hij wel gelijk. Van Basten uit kritiek, en kijkt niet eens voetbal. Lijkt wel of hij iets een kritisch punt heeft gevonden en daar op terugkomt.

26 juni 2024 om 22:24
0

Van Basten kijkt wel gewoon Oranje. Dan kun je prima een mening vormen.

Zo'n grote leider vindt ik van Dijk ook niet meer, hij zit de laatste jaren alleen maar te wijzen en zelf ingrijpen zie ik hem weinig doen.

26 juni 2024 om 22:04
0

Jij hebt geen Viaplay denk ik zo

27 juni 2024 om 07:43
0

Haha, precies dat. Iedereen praat elkaar maar na over Van Dijk. Hij grijpt nooit in en is zogenaamd geen leider. Ze zullen hem vast voor Jan Lul aanvoerder hebben gemaakt bij Liverpool.

Het grappige is dat hij v Basten uiteindelijk wel gelijk geeft dat het geen echte leider is.

Bredanaar krijgt rugdekking van de bijna-Bredanaar, het is zo doorzichtig allemaal. Van Basten heeft gewoon gelijk en dat was toen ook al zo. Van Dijk haalt zelden een topniveau bij Oranje en grijpt zelden in als het moet. Aura-verdediger.

26 juni 2024 om 22:35
0

Kijkend naar de hoeveelheid tegengoals bij Liverpool afgelopen 2 seizoenen haalt hij daar eigenlijk ook niet zo'n indrukwekkend niveau, hij gaat gewoon door met wat hij bij Liverpool doet. Wisselvallig zijn. Mensen die doen alsof hij alleen bij Nederland niet thuisgeeft maar bij Liverpool supergoed kijken geen voetbal denk ik. Belachelijk veel tegengoals voor een topclub niet alleen zijn fout maar hij is toch de leider en weet ik veel wat!

26 juni 2024 om 23:59
0

Afgelopen jaar had Liverpool 41 goals tegen, alleen City (34) en Arsenal (29) hebben minder tegengoals gehad. Alle teams daaronder hebben rond de 60 tegengoals gehad in de PL. Het is niet per se om over naar huis te schrijven, maar zo’n gatenkaas zoals jij omschrijft is het niet. De geluiden uit Engeland zijn dat van Dijk juist een topseizoen heeft gehad, wat maakt dat jij zegt hij niet zo goed was afgelopen jaar?

27 juni 2024 om 00:26
0

Als je in de tweede seizoenshelft gemiddeld 2 tegengoals per wedstrijd om je oren krijgt dan is dat vergeleken met topclubs beschamend en allesbehalve een top seizoen me dunkt.

Je verwart welgeteld 1 geluid uit Engeland en dat is van een nietszeggende popularity award. De geluiden uit Engeland zijn dat Van Dijk niet bij de beste verdedigers van het seizoen behoorde, vorig seizoen was het helemaal huilen met de pet op! Vergeleken met matige clubs geen gatenkaas maar vergeleken met de beste clubs ter wereld wel degelijk een gaatjeskaas. Vorig seizoen meer tegengoals dan de #9 van La Liga en de Premier League.

Zoveel tegengoals en nog steeds mensen die hem een "topseizoen' ophemelen, bewijst perfect mijn punt over de Virgil van Hype gebeuren. Goede verdediger in vorm, maar wordt op basis van zijn looks dus gebakken lucht richting mythische hoogte geblazen! Overdreven Allemaal

Beetje onzin maar moet vBasten wel deels gelijk geven. VDijk is niet de leider in het veld die hij uitstraalt. Weinig coaching en harde ingrepen. Onzichtbaar en ook foutjes (opheffen buitenspel) houdt t veld veel te groot en begrijp niet waarom, snelheid genoeg achterin. Maakt t ontzettend moeilijk voor middenveld, dat ligt toch echt bij hem

Gaan we blind zien in plaats van van dijk in de 1/8 finale? Van dijk maakt t er zelf na met de kritiek op zijn spel. En hij positioneerd zich ook als dé leider van het ned team ofwel dan kan je m ook verwachten, de kritiek. Maareh zorgelijk zeg zoveel eh introverten bij dit team.

Hij stipt hier wel de reden aan waarom oranje niet rendeert, en dat zegt Derksen ook op een bepaalde manier. Het zijn amper bepalende spelers bij hun clubs, en vooral mee voetballers. Ze worden dus vooral aangestuurd door andere in hun eigen elftal, of passen zich aan. Maar er stond tegen Oostenrijk niemand in die naast van Dijk echt het voortouw neemt. Als je geen praters hebt op 2 na in een heel elftal dan gaat het gewoon mis.

Hij vind de kritiek op Van Dijk niet terecht, maar zegt vervolgens wel dat dit elftal geen leiders heeft.
Dat is toch precies de kritiek van Vbasten, dat Virgil die leider moet zijn? Slecht verhaal van Pierre!!

Van Dijk speelt PlayStation voetbal. Hij is briljant in de coaching. Bij Liverpool werkt dat, daar is men ingespeeld en zit top kwaliteit. Bij Oranje zijn de automatismen er niet. Dan zou Van Dijk moeten leiden als voorbeeld. Inspireren. Tackelen, voorop in de fysieke strijd. Voorlopig blinkt hij verbaal uit en heeft hij z’n mondje klaar op het veld, maar mist Oranje een killer achterin.

Pierre je kan elke opstelling maken, zolang er geen passie en strijd is win je geen wedstrijd. Kijk eens naar die gasten tegen Portugal die vochten voor elke meter en de bal. Nederland heeft tegen Oostenrijk nog niet eens een gele kaart gepakt. Dan weet je al genoeg.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren