voetbalzone

Van Hooijdonk en De Boer opgetrommeld voor sterrenelftal van Figo

Erik van Dam16 jun 2011, 14:50
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2011, 14:50
Advertentie

Een team van wereldsterren neemt het komende vrijdag op tegen Austria Wien, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van die club. De Oostenrijkse vereniging was eigenlijk in maart 'jarig', maar wilde wachten tot na het seizoen met het organiseren van de wedstrijd. Inmiddels is duidelijk wie er allemaal 'bijeengeroepen' zijn voor het sterrenduel, dat gecoacht wordt door Luís Figo.

/

Pierre van Hooijdonk en Ronald de Boer zijn de enige twee Nederlanders die als prof in ruste opgetrommeld zijn. Daarnaast kan Figo ook kiezen uit vermaarde namen als Ronaldo, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Cafú en Claudio Taffarel. Dejan Stankovic en Yaya Touré zijn twee nog actieve spelers die gehoor wilden geven aan de oproep van Figo en Austria Wien.

Austria Wien werd tot nog toe 23 keer landskampioen, won 33 nationale bekers danwel Super Cups en verloor in 1978 de finale van het voormalige Europese bekerwinnaarstoernooi. Afgelopen seizoen eindigde de club op vijf punten van Sturm Graz als derde in de competitie.

Alle opgeroepen spelers:

Dejan Stankovic,Yaya Touré, Ronaldo, Vítor Baia, Serginho, Pierre van Hooijdonk, Santiago Solari, Róque Junior, Ricardo, Cafú, Giovane Elber, Vladimir Smicer, Pauleta, Gheorghe Hagi, Luis Boa Morte, Olivier Dacourt, Dimas, Iván Helguera, Lucas Radebe, Gheorghe Popescu, Ronald de Boer, Patrick Vieira, Fernando Couto en Claudio Taffarel.

Bezig met laden …