voetbalzone

Van Hooijdonk: ‘Hij lijkt heel, heel erg op de jonge Seedorf’

Gijs Freriks02 jul 2016, 16:23
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2016, 16:23
Advertentie

Renato Sanches is nog maar achttien jaar oud, maar heeft nu al acht interlands achter zijn naam staan en scoorde afgelopen donderdag nog in de kwartfinale tegen Polen. De achttienjarige middenvelder maakte bovendien geen fout in de strafschoppenserie die na de 1-1 remise volgde.

/

Voormalig Benfica-aanvaller Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van Renato, zo vertelt hij in een interview met Record: “Renato moet spelen, altijd.” Van Hooijdonk begrijpt dan ook niet waarom Renato tijdens het duel met Hongarije pas na rust aan spelen toekwam: “Ik snap de intentie van Fernando Santos niet. Is hij bang voor een gebrek aan ervaring? Hij antwoordde in ieder geval door die penalty te maken.”

Carlo Ancelotti noemde Renato woensdag in de Corriere dello Sport ‘een fenomeen’ en zei dat het talent op dit moment de beste speler op het EK in Frankrijk is. “Zover zou ik niet willen gaan”, gaat Van Hooijdonk verder. “Als Renato tot de beste uitgeroepen wil worden, dan moet hij het toernooi winnen. Hij lijkt heel, heel erg op de jonge Clarence Seedorf. Ze spelen vooruit, zijn volwassen voor hun leeftijd en kennen geen angst. Er is alleen één verschil: Renato mist geen strafschoppen”, lacht Pi-Air.

Bezig met laden …