Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre van Hooijdonk oppert opvallende nieuwe positie voor Memphis Depay in Nederlands elftal

Laatste update:

Wat Pierre van Hooijdonk betreft wijzigt Ronald Koeman de basisopstelling van het Nederlands elftal op meerdere plekken voor het treffen met Roemenië in de achtste finale. De analist benoemt bij NOS Studio Fußball zijn ideale opstelling voor Oranje en heeft onder meer een nieuwe positie voor Memphis Depay in gedachten.

Bart Verbruggen moet volgens Van Hooijdonk gewoon onder de lat blijven staan, maar in de defensie wil de oud-spits één wijziging zien. Lutsharel Geertruida, die tegen Oostenrijk niet zijn beste spel liet zien, zou vervangen moeten worden door Denzel Dumfries.

Op het middenveld wil Van Hooijdonk Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders laten staan, maar heeft hij geen plek voor Joey Veerman. Op de 10-positie zou het RvC-lid van NAC Breda plek maken voor Memphis.

Dat zou dus een positiewijziging voor de maker van de 2-2 tegen Oostenrijk zijn. "Dan heb je drie rakketten voorin en een creatieve jongen als Memphis als aanvallende middenvelder."

Volgens Van Hooijdonk rendeert de Memphis niet optimaal als spits. "Hij is het beste als hij op 10 speelt, met een andere spits op zich heen, dan komt hij in zijn kracht. Hij is van de korte tikjes en weet waar die balletjes kunnen komen", zo beargumenteert de NOS-analist.

"Memphis heeft een afleider nodig. Wie dat moet zijn, kunnen we bediscussiëren, maar dat zou hem beter maken. Het Nederlands elftal heeft behoefte aan een spits die altijd in de zestien is."

Wat Van Hooijdonk betreft wordt Donyell Malen die spits. Hij zou dan geflankeerd moeten worden door Jeremie Frimpong aan de rechterkant en Cody Gakpo aan de linkerkant.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja het team werd al overlopen op het middenveld. Super goed idee dit.

27 juni 2024 om 07:40
0

Inderdaad. Kunnen we net zo goed 4-0-6 spelen. Xavi en Zirkzee er ook nog bij. Hoppa en we rollen iedereen op.

27 juni 2024 om 07:43
0

Memphis speelt inderdaad ook niet best maar wel een voldoende vind ik. Simons viel goed in. En verdient een basis plaats. Maar ik zou Memphis gewoon in de spits houden. En Dumfries terug in de basis als hij fit is.

27 juni 2024 om 07:51
0

Ik zou Geertruida denk naast Schouten zetten en dan Reijnders of Xavi op 10. Verder vond ik het erg vreemd dat v Hooijdonk zo lyrisch doet over Malen die gewoon erg slecht speelde. Zo’n eigen goal wordt ook even vergeten alsof het niets was.

27 juni 2024 om 07:59
0

Verbruggen, Dumfries, de Ligt, van Dijk en Ake, Geertruida en Schouten, Reijnders op 10, Gakpo Brobbey en Malen. Je hebt Brobbey nodig omdat die blijft staan tegen de centrale verdedigers aan en ze beiden bezig houdt waardoor de vleugels meer ruimte krijgen. In de kaats kan hij afleggen op Reijnders die een prima schot heeft. De Ligt is gewoon beter dan de Vrij. Maar Koeman gaat dit nooit doen. Die speelt dadelijk weer met zijn zelfde elf en als eerste wissel Simons of Wijnaldum. Laten we hopen dat hij geluk heeft en dat het werkt.

27 juni 2024 om 08:17
0

Geetruida is een verdediger geen middenvelder. Laten we vooral geen lessen trekken uit de wedstrijd tegen Oostenrijk.

27 juni 2024 om 08:22
0

Geertruida maakt totaal nog geen indruk in Oranje. Die heeft nog een leerjaar nodig in een top competitie. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Hij komt er wel hoor, daar niet van.

Verder is het idee van Van Hooijdonk niet per se slecht, mits je De Jong en Koopmeiners ook ter beschikking had gehad.

27 juni 2024 om 10:05
0

Je kan idd met Depay op 10 spelen als je de Jong opstelt. Zeker met opkomende backs. Voor de rest vind ik het geen slecht idee van Pi-Air

27 juni 2024 om 11:58
0

@pieterpost: van Hooijdonk noemde Malen een lichtpuntje en hem de beste (of minst slechte zoals je wilt) aanvaller. Hoe krijg je het voor elkaar dat om te vormen naar lyrisch?

27 juni 2024 om 14:21
0

Waar je Depay juist niet wil is in de buurt van het middenveld, hij kan nu al vervelend zijn met het inzakken en daaar de bal verliezen en geen diepgang hebben. Depay is juist sterk als aanspeelpunt in en rond de 16 hou hem aub daar! en zo min mogelijk richting de middenlijn.

27 juni 2024 om 08:13
0

Hij verzwakt idd het middenveld, ik zou het eerder versterken. Ga maar 4-3-1-2 spelen. Gakpo en Depay samen in de aanval, Simons er achter en dan Schouten, Reijnders en Gravenberch als steviger blok. Dumfries rechtsback, De Ligt en Van Dijk centraal en Aké linksback.

Rechts heeft Dumfries dan alle ruimte, in de linkeraanval zullen Depay en Gakpo vaak genoeg opduiken.

Als je dit niet wil moeten we toch weer kijken naar 5-3-2, want de gatenkaas achterin doordat het middenveld steeds wordt overlopen moet toch worden gedicht. Kan Aké bij de achterste 3, Maatsen of Blind LB.

27 juni 2024 om 08:23
0

Reijnders en Gravenberch zijn geen blok. Je hebt echt verdedigende power nodig op het middenveld. Misschien toch Ake een linie opschuiven en Van De Ven op linksback.

27 juni 2024 om 10:38
0

Wat heeft iedereen toch met Van de Ven op linksback? Ik vind hem daar echt totaal niks. Ja hij heeft snelheid en power, maar is ook een lompe hark.. een beetje een ongecontroleerde bambi. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind Van de Ven echt een topper, maar dan wel als CV! Als je Aké dan op het middenveld wil zetten, wat ik overigens echt een experiment vind, dan zet je toch Maatsen op linksback? Juist dan kan je Van de Ven als LCV neerzetten en heb je met hem ook de snelheid om het gat dat Maatsen eventueel achterlaat te dekken.

27 juni 2024 om 08:25
0

.......... Beter Memphis naar 10 laten zakken en een spits brengen dan wijnaldum erin.

Een nieuwe positie: op de bank. Xavi Simons kan prima op 10, een van de grootste talenten van zijn generatie. Ook zou ik Zirkzee een kans geven in de spits. Of zelfs Gakpo. Alles beter dan de Memphis die we nu op het veld zien ploeteren.

27 juni 2024 om 07:50
0

Koeman heeft gewoon een hele dikke fout gemaakt en dat is zijn goudhaantje Memphis in de voorbereiding alles laten spelen, plus het niet oproepen en uittesten van Zirkzee in de spits. Mede daardoor roepen we nu allemaal om Zirkzee, terwijl we eigenlijk geen idee hebben hoe hij het gaat doen in Oranje. Ook Malen heeft al vaker bewezen alleen sterk in te kunnen vallen, telkens als hij in de basis start, valt het tegen. Toch vind ik dat enkel Gakpo aanvallend iets brengt momenteel, genoeg noodzaak om dan toch Zirkzee maar eens te proberen in mijn opinie.

27 juni 2024 om 07:52
0

Hoezo Memphis op de bank? Hij heeft net een mooie koal gemaakt. De beer is nu allicht los.

27 juni 2024 om 08:03
0

Niet alleen een mooie goal, was de afgelopen wedstrijd gewoon de beste speler. Door hem kwamen we nog aan aanvallen toe, ondanks het ontbreken van een middenveld

27 juni 2024 om 10:46
0

De beste speler was hij zeker niet Fr010frdam. Hij was voldoende, samen met een enkele andere. Maar dat was slechts maximaal een 6. Als wij voor dit soort prestaties al 7ens gaan geven, dan stellen wij onze eisen ook zwaar naar beneden bij vind ik. Het is overigens ook echt niet waar dat Memphis de enige was waardoor wij aanvallen hebben kunnen opzetten. Die ''kans'' van Reijnders was hij bijvoorbeeld niet bij betrokken. Die kans van Malen idem.

Maar voor mij in het geheel verdiende bijna de gehele selectie maximaal een 5.5, met dan 2 of 3 die een 6je zouden mogen krijgen.

27 juni 2024 om 11:55
0

Hij was wel de beste speler van Oranje. Aanspeelbaar, simpel spelend, weinig balverlies en ook nog een knappe goal. Alleen zijn spelhervattingen waren weer slecht.

Op een of andere manier vinden veel mensen het lastig om na twee slechte wedstrijden te zien dat iemand een goede wedstrijd speelt. Misschien heeft het ook iets te maken met hoe mensen een wedstrijd kijken, dronken of in een sociale setting.

Hoe dan ook, Memphis speelde prima tegen Oostenrijk.

27 juni 2024 om 09:27
0

Het is mij ook een raadsel waarom deze werkloze Atletico Madrid-flop per sé heilig is onder Koeman. Hij kan er best even naast staan. Er is geen drang tot bewijzen nu, als ie een opvlieging krijgt is ie erg goed maar je hebt zo niks aan 'm

Nadeel dat onze beste voorhoede speler als links staat, anders had ik Depay daar eens neergezet. Hij moet het eens gewoon simpel houden en niet met het gevoel het veld opgaan dat hij de gehele natie moet dragen. Hij loopt namelijk overal, behalve in de punt. Depay is echt geen verkeerde speler, maar zoals die nu in het veld staat is het een aardige stoorzender voor het voetbal.

27 juni 2024 om 10:50
0

Vooral dat 'simpel houden' is inderdaad essentieel Ducktaildo. Depay is echt wel een goede speler en hij moet ook absoluut niet uit de basis. Alleen moet hij niet de talisman van het elftal zijn en dat zelf ook niet willen zijn. Als hij stopt met continu inzakken, hakjes, sleep- en rol beweging, Bergkampiaanse draaien, dan kan hij zo veel efficiënter zijn. En dat zou het elftal ook veel meer ten goede komen.

Voor het elftal is het ook wel vervelend dat wij eigenlijk geen echte goede spits hebben en ook geen echte rechtsbuiten. Eigenlijk zijn de meeste spelers 'het beste' op linksbuiten of rondom een echte spits.

Maar goed dat die analisten geen bondscoach zijn. Depay op 10 en je weet zeker dat er enorme gaten gaan vallen.

Geertruida naar de bank doordat hij een slechte pot speelde is ook dom. Hij speelde slecht doordat Koeman het slecht had neergezet. In de tweede helft met hem als extra middenvelder ging het een stuk beter. Gewoon laten staan en dit vanaf de start doen.

27 juni 2024 om 10:57
0

Waarom zou je Geertruida op het middenveld zetten? Om die paar onderscheppingen die hij deed? Het is een positie waar hij letterlijk nooit heeft gespeeld. Juist dat lijkt mij een zeer slechte beslissing. Schouten was niet top tegen Oostenrijk, maar ook dat wordt erger gemaakt door zijn betrokkenheid bij de 2 tegengoals. Want buiten dat was Schouten echt niet slecht gedurende de wedstrijd. Bovendien vond ik juist doordat Geertruida de hele tijd op het middenveld stond, de gaten aan onze rechterkant alleen maar groter. Geertruida had namelijk niet op tijd het gevaar door, ging nooit een kopduel aan en was continu te laat als de bal wel naar de zijkant ging. Dat gecombineerd met Malen die geen meter te veel terug liep..

Als je al per se een 'steviger' middenveld zou willen neerzetten, dan kun je haast nog beter Aké proberen daar. Is het Guardiola voetbal gewend, het meest comfortabel aan de bal en heeft van iedereen het beste inzicht waar hij moet zijn om het gevaar eruit te halen. Maar persoonlijk zou ik gewoon Schouten als CVM laten staan. Zelf zou ik eigenlijk wel een keer Gravenberch willen zien op het middenveld. Alleen gaat Koeman dat nooit doen, want Gravenberch heeft nog 0 minuten gemaakt en Wijnaldum krijgt continu de voorkeur.

Dan zou ik of Schouten - Gravenberch - Simons doen of Schouten - Reijnders - Gravenberch. Gravenberch brengt meer dynamiek, techniek en power op het middenveld namelijk.

27 juni 2024 om 11:35
0

@Jackieboy, "het is een positie waar hij letterrlijk nooit heeft gespeeld" Dat is niet waar. Heeft daar onder Slot een rijtje wedstrijden gespeeld, maar was daarin niet goed.Ik zou het dus niet doen.Schouten vond ik buiten de goals overigens ook slap in duels of erger, gaat duels uit de weg

27 juni 2024 om 11:58
0

Het ging even beter met Geertruida op het middenveld omdat er een extra optie stond. Zijn bal behandeling daar was echter wel bedroevend.

Je had iedereen extra op het middenveld kunnen zetten, het was altijd beter geworden met 4 man dan met 3.

Als je graag een nieuwe positie wilt voor Depay zet hem dan gewoon op de bank. Het middenveld wordt al constant overlopen. En dan wil je ook nog Depay daar neerzetten. Dat is vragen om problemen

Denk dat je met Memphis op 10 nog kwetsbaarder bent op het middenveld…maar de spoeling middenvelders is nog dunner geworden nu Veerman door Koeman is afgeserveerd, die gaan we dit EK niet meer in actie zien denk ik. Het gemis van De Jong, Koopmeiners en De Roon laat zich voelen.

27 juni 2024 om 07:50
0

Niet alleen het gemis van de drie die jij noemt maar ook het meenemen van Gini. Je had dan nog beter een Klaassen of een Taylor mee kunnen nemen als back ups van back ups. Mercedes spelers die je nu hebt moet Gravenberch gewoon starten.

27 juni 2024 om 08:00
0

Ja precies! Gravenberch tikt op de trainingen bij oranje een laag niveau aan, heb je niks aan. Misschien moet Koeman Maatsen op linkshalf zetten? Schouten ernaast en Reijnders op 10 laten staan, dan ben je defensief minder kwetsbaar dan met Depay of Xavi op 10.

Memphis links, Wout spits, Malen rechts. Let's go boys.

27 juni 2024 om 07:51
0

De enige aanvaller die nog een beetje levert wil je gaan banken? Logisch idd

27 juni 2024 om 08:00
0

Tsja, denk dat je nou eenmaal meer aan Depay hebt met Wout in de spits dan Gakpo.

27 juni 2024 om 08:04
0

Depay die dramatisch speelt moet meer brengen dan Gakpo? Klinkt onlogisch. Wout is leuk als invaller maar voor de basis komt die ook tekort.

27 juni 2024 om 08:08
0

Ja lastig, we noemen onszelf leeuwen maar de enige die echt strijd en passie laat zien is Wout. En hij scoort als spits. De rest is zo tam.. Vind Depay aan de ene kant inderdaad slecht spelen, maar dan zie je hem weer dingen doen waarvan je denkt Tsja je bent vergeleken met de rest alsnog een niveau hoger. Gakpo ook natuurlijk, maar vraag me af hoe goed hij een spits als Wout kan bedienen zoals Malen dat kan.

27 juni 2024 om 08:13
0

Ja leuk strijd en passie. Dat is alleen niet genoeg. Nou weet niet door welke bril je kijkt maar die is echt niet een niveau hoger vergeleken met de rest

27 juni 2024 om 08:18
0

Af en toe komt het er wel uit, maar oke dan. Ik app Ronald ff dat het plan niet doorgaat. Jij nog ideeën ?

27 juni 2024 om 08:31
0

Depay op de bank

27 juni 2024 om 08:37
0

Wie spits?

27 juni 2024 om 08:46
0

Malen, Gakpo of Zirkzee (mits fit)

27 juni 2024 om 08:55
0

Zie Malen en Gakpo beiden de spitsrol niet vervullen zoals we dat nodig hebben. Zirkzee zijn we allemaal benieuwd naar!

27 juni 2024 om 07:51
0

Haha ja, Gakpo, je beste man op het veld (buiten Verbruggen) in de groepsfase laten banken. Goede opmerking man!

27 juni 2024 om 08:05
0

Breng je Gakpo laatste half uur, of andersom.. best of both worlds!

Ajb Dumfries gewoon op de bank houden. Die lange rushes heeft hij al een tijd niet meer en gaat vaak maar gewoon ergens voorin staan. Mocht die toevallig de bal krijgen dan krijgt die die bal niet voor. En anders laag voor om het nog ergens op te laten lijken.

Geertruida heeft afgelopen jaar prima gespeeld met de minuten die die kreeg, en inderdaad tegen Oostenrijk deelde hij ook in de malaise. Gewoon lekker weer opstellen.

Ik vind verder de opstelling niet zo gek. Het middenveld is misschien iets te aanvallend maar je weet dat Nederland aanvallend gevaarlijk genoeg zal blijven met snelheid en waarschijnlijk resulteert in een open heen en weer wedstrijd waar het belangrijk is dat onze verdediging scherp zal moeten blijven en gedisciplineerd. Zeker dus geen wedstrijd om verdedigers erin te brengen die te wild en snel happen waar sommigen zo om vragen.

Laat vDijk en de Vrij en Ake dit gewoon oppakken

Memphis op 10 is vragen om problemen. Die gaat niet mee verdedigen en zal ook veel te veel in de spits blijven hangen.
Simons viel prima in, gewoon laten staan

Maar Memphis speelt toch alles behalve in de spits bij Oranje? Je ziet hem soms ballen ophalen op het middenveld om vervolgens de bal weer in te leveren. Aangezien we JUIST op het middenveld werden overlopen raad ik Koeman aan om zeker NIET naar Pierre te luisteren.

Verbruggen
Dumfries - de Ligt - van Dijk - Aké
Schouten - Simons - Reijnders
Frimpong - Depay - Gakpo

Hoe ellendig het ook is, waarschijnlijk wel het beste wat je op het veld kan krijgen.

27 juni 2024 om 08:08
0

Zo ellendig is dit toch niet?

27 juni 2024 om 08:23
0

@mcmulenga
Op papier misschien niet echt, maar we hebben allemaal de afgelopen 3 wedstrijden gezien. Het is gewoon niet veel, zeker op het middenveld niet. En dat is jammer, FdJ en Koopmeiners erbij en het ziet er oprecht wel al een stuk rooskleuriger uit.

27 juni 2024 om 08:35
0

Het is geen wereldklasse, maar dat wisten we vooraf ook wel. En het middenveld valt me inderdaad ook tegen, maar alsnog zijn we behoorlijk competitief als je het mij vraagt. Ook hebben alle toplanden op Spanje na al gefaald. Als we vanaf nu gewoon minder slecht dan de tegenstanders spelen komen we een heel eind.

27 juni 2024 om 14:38
0

Perfecte nuance. Minder slecht zijn dan de rest en je komt een heel eind, zo heb ik er nog niet over nagedacht. Engeland en Italië zijn inderdaad niet veel, Zwitserland vind ik eigenlijk de best voetballende ploeg van de gehele rechterzijde van de loting. Links is een onmogelijke taak. Spanje voetbalt het beste maar heeft eigenlijk tot nu toe niet héél veel weerstand gehad. Italië is vrij pover, Kroatië viel ook tegen en Albanië spreekt voor zich. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen tegen de 1e échte grote tegenstander (waarschijnlijk Duitsland). Portugal en Frankrijk zou ik niet kunnen weten.

27 juni 2024 om 08:10
0

@deechteajacied
Wat heeft De Vrij verkeerd gedaan ten opzichte van Van Dijk? Ik zou eerder centraal De Vrij - Van de Ven opstellen.
Frimpong als rechtsbuiten is het gewoon niet. Bij de eerste kans tegen Frankrijk merk je dat het geen aanvaller is, maar een opkomende verdediger. Hij moet de eindpass geven, niet op de positie staan van de eindpositie.

27 juni 2024 om 08:27
0

Ik vind de Vrij een degelijke verdediger maar een ideale schoonzoon. Zag er tegen Frankrijk niet goed uit bij alle kansen van Griezmann en tegen Oostenrijk, op momenten dat het erom draait, vind ik hem net iets te slap en lief. De Ligt heeft ook zijn mankementen maar is een veel hardere verdediger dan de Vrij. En laten we eerlijk zijn, wat is de reden dat de Vrij wordt opgesteld? Juist, voor zijn opbouwende kwaliteiten. En daar zien we niks van terug op dit moment.

Van Dijk eruit halen is waanzin en populistisch geroep. Is samen met Aké je beste verdediger en wanneer hij eruit wordt gehaald (wordt hij gelukkig niet) ga je zien hoeveel je er op achteruit gaat. Hij werkt zo veel rotzooi weg voor middenvelders die te traag omschakelen en is in de 16 van onmisbare waarde.

Frimpong ben ik het met je eens hoor, maar je hebt gewoon niet veel andere smaken. Malen heeft laten zien beter te renderen als wissel tussen minuut 60/70, Simons op rechts is geen schim van wat hij is op 10 (plus; je hebt niemand anders om op 10 te zetten, en kom niet aanzetten met Wijnaldum of Depay want dat is waanzin).

Wat oprecht nog een andere optie zou zijn is met 5 achterop spelen.

Verbruggen
Geertruida - van Dijk - Akã©
Dumfries/frimpong - Schouten - Reijnders - van de Ven
Simons
Depay- Gakpo

Alleen om tijdens het toernooi te wisselen van formatie met andere patronen zie ik ook niet zitten eerlijk gezegd. Dat is vragen om problemen. Daarom was LvG beter. Ja, het spel is minder aantrekkelijk (is nu ook vreselijk om te zien), maar hij erkende wel de mankementen van onze selectie. Nu lopen we keer op heer in het mes omdat we te eigenwijs zijn en denken beter te zijn dan de rest.

27 juni 2024 om 08:58
0

@deechteajacied
Leuke discussie

Ik zou oprecht Van Dijk eruit halen. Mag hij aanvoerder zijn, maar hij levert gewoon niet voldoende. Dan met De Vrij of De Ligt rechtscentraal met Van de Ven daarnaast.
Tegen Oostenrijk is niet echt een meetmoment, want iedereen presteerde ondermaats die wedstrijd.

De opstelling met 5 achterop grotendeels mee eens, maar Van de Ven is geen wingback. Hij heeft zijn pure snelheid, maar aan de bal - met weinig tijd - maakt hij helaas te vaak een verkeerde keuze. Dan zou ik daar nog eerder Ake neerzetten of Maatsen.

Maar hoe de opstelling ook wordt, we hopen allebei dat Nederland gaat winnen

27 juni 2024 om 09:05
0

Ik zou nu gewoon Blind in 5 mans verdediging zetten en doorschuiven naar de 6 dat missen we nu iemand die vanuit achter kan opbouwen en met een pas een linie kan overslaan .
Maar dan moet je wel met vdVen LB zetten met zijn snelheid die samen met Ake de gaten dicht loopt die Blind laat vallen bij balverlies .
Hij is wel langzamer dan al onze andere middenvelders maar wel 1 van de beste opbouwers die we hebben .

27 juni 2024 om 11:08
0

@mason38

Persoonlijk vond ik De Vrij wel slechter dan Van Dijk nog, tegen Oostenrijk. Maar dat kwam ook omdat De Vrij vaker op de proef werd gesteld omdat Oostenrijk continu via onze rechterflank eruit kwam. En daar viel De Vrij dus ook vaker door de mand.

Buiten dat vind ik De Vrij en Van Dijk simpelweg geen complementair duo. Beide zijn namelijk hetzelfde type speler. Ze willen beide de laatste man zijn, die afwacht en vooral zo laat mogelijk ingrijpt. Dat is een positieve eigenschap in een centraal duo, zolang je daar 1 van hebt. Als je 2 hebt die dat doen, dan grijpt er dus niemand in en wordt je overlopen.

Kijk naar de goede duo's op clubniveau. Arsenal met Saliba en Gabriel. Gabriel is de harde ingrijper, Saliba degene die de rust bewaard en het overzicht houdt. Kijk bij jouw eigen club naar het duo Romero - Van de Ven. Romero is de harde ingrijper, Van de Ven wat meer de rust. Van Dijk bij Liverpool idem. Konaté is de harde ingrijper daar, mits fit.

Bij Oranje heb je dan De Ligt en Aké die dat doen. Maar Aké stellen we als linksback op. Van de Ven kan het overigens ook nog wel, die is wat meer hybride in mijn optiek. Maar Van Dijk is aanvoerder, dus die gaat er echt niet uit. Dus dan heb je iemand op de RCV positie nodig en dan komt in mijn optiek De Ligt als enige in aanmerking.

Overigens eens met jou wat betreft Van de Ven als wingback, maar ook als back in mijn optiek. Van de Ven is een CV. Een echt goede CV. Maar geen linksback en al helemaal geen wingback. Daar is hij te houterig voor. Daar heb je Aké als verdedigende optie en Maatsen als aanvallende optie, in mijn boekje. Persoonlijk zou ik niet met 5 achterop gaan spelen overigens, aangezien wij in die opstelling al helemaal geen kansen creëeren.

27 juni 2024 om 14:33
0

@mason38

Zo kan het dus ook op dit forum. Je zegt dan van Dijk niet voldoende levert. Wat is voldoende volgens jou? Wat moet zijn standaard dan wel niet zijn als we zeggen dat hij niet levert in Oranje. Je zegt het zelf inderdaad, tegen Oostenrijk was iedereen waardeloos. Maar noem me, behalve het moment dat hij die wedstrijd buitenspel opheft (kan als zijn fout worden gezien/geïnterpreteerd, maar m.i is die Schouten die volledig Sabitzer uit zijn rug laat lopen met nog maar 15-20 meter in zijn rug), één fout waar van Dijk op te betrappen is geweest waardoor wij tegengoals hebben gekregen? Ik zit diep na te denken, die zijn er niet. Oprecht niet. Van Dijk heeft het tegen omdat de standaard zó hoog bij hem is gelegd (beste verdediger ooit heb ik mensen horen zeggen) dat een 6 of 7 spelen niet meer voldoende is en we alsmaar zeggen dat het niet goed genoeg was.

Wat betreft van de Ven, kan ook hoor, is niet echt een wingback, daar kan je dan inderdaad ook prima Maatsen neerzetten. Gaat mij er meer om dat we een hoop spelers hebben van hetzelfde profiel waardoor wij als team erg unidimentioneel zijn. Linksback die er niet overheen komt (aké, van de Ven, Blind), aanvaller die alles in de voeten willen (gakpo en Depay).

Ik hoop zeker dat we gaan winnen, maar ik blijf wel graag realistisch. Als we winnen van Roemenië en dan ook nog van Oostenrijk/turkije weten te winnen, dan sta je in de halve finale. En dan heb je eigenlijk per definitie al een goed toernooi gespeeld op basis van resultaat, niet op basis van hoe dat resultaat is behaald. Dat is het opportunisme van de voetballerij.

Die nederlaag tegen Oostenrijk is eigenlijk een soort blessing in disguise geweest. Zeker wat betreft loting, maar ik hoop vooral dat dit een enorme schokgolf door de selectie heeft laten gaan. Zo'n prestatie kunnen mijn mentale gesteldheid, en die van 17 mln andere Nederlanders, niet meer aan.

Ben totaal geen fan van Pierre maar aangezien Koeman onbegrijpelijk elke westrijd met een ander elftal aankomt zetten is dit wellicht nog weleens een goede opstelling al zou ik Memphis oo de bank ook een logische oplossing vinden, kunnen we ons misschien eens op voetbal richten ipv randzaken.
Sowieso moet Nederland met deze selectie een Roemenië op afstand kunnen zetten maar helaas hebben de dragees van her elftal her al moeilijk genoeg met zichzelf, V.Dijk, Memphis en Koeman zelf functioneren gewoon uitermate slecht.

Deze man heeft er net zoveel verstand van als valentijn driessen man man man

Ja laten we vooral spelers op posities zetten waar ze niet opgesteld worden bij hun eigen club. Ook dat gedweep met Geetruida op 6, tegen elke dynamisch middenveld wordt je conpleet overlopen ( zie Oostenrijk). Die man is een RCV of RV geen CVM. Leuk dat Slot het af en toe deed in de eredivisie, maar dit is het EK. Memphis moet of in de spits of op de bank, zo simpel is het.

Gewoon de Knockout fase in gaan met 5212. Block van de vrij/de ligt - van dijk - ake WINGBACK Dumfries/frimpong - van de Ven BoX reijnders ernaast Controleur schouten CAM Depay/Xavi Voorin Gakpo en Malen

Waarom Depay handhaven?
Maar oke, ik ben voor een terugkeer van Dumfries, maar dan te koste van Veerman.
Voorin zou ik Brobbey de kans geven ipv Depay. Je krijgt dan een 5-2-3 systeem, en in balbezit 3-4-3.

Dus dan speel je met 2 middenvelders Depay en mee verdedigen gaat niet echt samen .
Hij maakt dan wel weer een doelpunt , maar voor de rest was hij onzichtbaar .
Je zou hem ook op de bank kunnen zetten en iemand die wel in vorm is op zijn positie kunnen zetten .

Waarom zou je ingodsnaam Depay op 10 zetten en Malen in de punt? Daar spelen ze beiden nooit. Daarnaast is Memphis als hij op 10 speelt een nog groter gevaar als mr. balverlies....

Memphis moet in de punt of op links.
Ik zou persoonlijk starten met hem in de punt, gakpo op links, simons op 10 (of omgedraaid, Gakpo kan ook prima op 10) en Frimpong op rechts.

Malen is oke en dreigend, maar ik zou hem als invaller behouden voor de laatste 20 minuten hoor.... Samen met Weghorst.

Reijnders Schouten het vaste koppeltje.

Achterin zou ik Dumfries wel graag zien weer inderdaad, al mag Geert ook nog wel maar verwacht ik die niet....

Centraal verwacht ik ook geen wijzigingen maar ik zou graag De Ligt zien Die dekt altijd fel door het middenveld in en had een sterk seizoen.

De Vrij vond ik ook wat karig overkomen tegen de Oostenrijkers en van Dijk al helemaal (maar daar weet je van dat hij er niet uit gaat).

Van de Ven heeft de pech dat Aké met afstand de beste verdediger is dit EK en die op zijn plek staat ovor dit EK

27 juni 2024 om 10:45
0

Dumfries heeft ook weinig laten zien in die 2 wedstrijden. Ik zou het koppeltje Geertruida/Frimpong gewoon eens laten starten. En in het centrum de Ligt en Blind. Moet tegen Roemenië wel kunnen. En als het werkt, dan de rest van het toernooi laten staan. Misschien is Blind wel de organisator en leider, die van Dijk blijkbaar niet is. En voor Koeman wel een lekkere keuze dat 1 van zijn lievelingetjes in ieder geval speelt.

27 juni 2024 om 13:07
0

Blind? Absoluut niet. Dan Aké centraal en Vandeven LB.

Dit riep ik al voor het toernooi (niet dat ik me gelijk wil halen) maar met memphis op 10 kan die een zwervende rol hanteren zoals griezman doet bij Frankrijk. En als je met een echte spits gaat spelen is je veldbezetting voorin altijd compleet met een echte nummer 9.

verbruggen
dumfries
vrij
dijk
ake
reijnders
depay
schouten
frimpong
malen
gekpo
27 juni 2024 om 10:41
0

@tonybryden
Ik begrijp alleen niet waarom je een wingback als rechtsbuiten neerzet. Zie de eerste aanval tegen Frankrijk: Frimpong zag er erg ongemakkelijk uit toen hij in scoringspositie kwam als buitenspeler.

28 juni 2024 om 14:12
0

Omdat hij zoveel snelheid heeft en je daardoor heel gevaarlijk bent. Maar je zou wat mij betreft ook Brobbey of Zirkzee in de spits mogen zetten en dan Malen rechtsbuiten.

Zet Geavenverch er in. Die speelt in de PL traint en speelt dagelijk met en tegen toppers. Heeft verl loopvermogen en is verdedigend al middenvelder goed. Er is nogtijd om in te zien dat Gini en Joey niet kunnen leveren wat we nodig hebben. Voeg daar een trainer aan toe die tactisch niet sterk is en je krijgt dit. Een goede trainer had zijn strijdplan beter staan en anders met een andere veldbezetting het tij gekeerd. Niet met speler voor speler. Zelfs in de rust was er nog wat mogelijk.

27 juni 2024 om 09:59
0

Gravenberch staat al 2,5 jaar stil in zijn ontwikkeling. Verdedigend zwak, laat vaak z’n man lopen, maar aan de bal en in de diepte wel beter dan Veerman of Reijnders. Ik vind het alleen al absurd dat er een jonge gast, die 2 jaar bankzitter is, geselecteerd wordt.
Ik hoop wel voor Gravenberch en Oranje, dat 2024/2025 onder Slot zijn grote doorbraak wordt! Potentie heeft hij wel, maar hij moet wel eens gaan laten zien. Een half jaar goed spelen bij Ajax is niet genoeg.

27 juni 2024 om 12:20
0

Dat hij niet de progressie heeft gemaakt die van hem verwacht is klopt. Maar als je het hebt over basisniveau (nee niet zijn passing) dat ligt hoger dan bij Veerman en nu ook een Wijnaldum die het niet meer kan. In de CL bij Ajax hield hij zich makkelijk staande tegen goede middenvelders. Ik zou hem er in zetten. Hij is ook echt goed in de kleine ruimte en kan met zijn actie vanaf het middenveld voor dreiging zorgen.

Dan mag je wel een verdediger op het middenveld zetten die alle vuile verdedigend werk opknapt.

27 juni 2024 om 10:54
0

Tot nu laten onze middenvelders het afweten , speel gewoon 532 verbruggen de Vrij , VvD , Ake Blind en vdVen middenveld Frimpong , Simons en Schouten Gakpo en Brobbey .Blind schuift door naar 6 met zijn rust en overzicht aan bal kunnen we hem nu goed gebruiken Ake moet dan ook iets hoger staan om samen met vdVen de gaten dieBlind laat vallen dicht te lopen en Gakpo met Brobbey in de punt en Frimpong duikt de ruimte in op rechts .

Creatieve jongen... whut?
Heb ik even gemist dan.

Nieuwe positie;
Linksachter de bar of rechtsbuiten de lijnen.

Is toch niks geks aan? Als spits zie ik hem ook niet op het veld. Op dit moment speelt hij als Aanvallende middenvelder.

Ik blijf erbij dat je beter 3-5-2 / 5-3-2 kunt spelen.
Dumfries en Frimpong rechts en links op wingback
De Ligt, Ake, van Dijk centraal
Reijnders, Schouten, Simons
Gakpo en Depay in de voorhoede

Depay bankje,

Starten met gakpo zirkzee en frimpong als aanvallers
Middenveld met de ligt als cvm voor felheid en bal veroveren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren