voetbalzone

Van Hooijdonk waarschuwt: ‘Oranje heeft nu eigenlijk twee tegenstanders’

Dominic Mostert13 nov 2016, 09:30
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2016, 09:30
Advertentie

Het Nederlands elftal heeft zondagavond in en tegen Luxemburg behoefte aan een overwinning. Arjen Robben maakt zijn rentree, maar volgens Pierre van Hooijdonk moeten alle ballen niet richting de vleugelaanvaller. Oranje moet opportunistisch gaan spelen, betoogt de analist. "Ik ben er juist voor om de lange bal op de spits, vermoedelijk Bas Dost, te spelen."

/

"Als de focus op het centrum ligt, wordt het minder druk aan de zijkanten en dan geef je Robben meer ruimte om zijn acties te maken", verklaart de oud-voetballer in gesprek met de NOS. "Als ik de berichten mag geloven, ligt er een verschrikkelijk slecht veld. Dan is het niet mogelijk om de tegenstander kapot te spelen met combinatiespel. Dus Oranje moet niet de fout maken dat wel te proberen. Dat mag Nederland wat mij betreft best even doen, maar als het niet werkt moet je niet eindeloos blijven combineren."

Van Hooijdonk stelt dat spelers 'geen prettig gevoel' krijgen bij het idee om op een knollenveld te moeten spelen. "Maar dat is ook de bedoeling van de Luxemburgers. Oranje heeft nu eigenlijk twee tegenstanders: Luxemburg en het gras, want er is niets vervelender dan een bal die regelmatig een andere kant op stuitert", stelt Pi-Air. "Onmogelijk is het niet, als je maar de juiste speelstijl hanteert. Opportunistisch voetballen dus."

Bezig met laden …