Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre van Hooijdonk ziet Nederland Europees kampioen worden: ‘Dat denk ik echt’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk ziet het Nederlands elftal Europees kampioen worden. De analist constateert dat het Oranje niet tegenzit in Duitsland en sluit daarom een herhaling van EURO 1988 niet uit. Nederland veroverde destijds op Duitse bodem de Europese titel, de enige prijs in de geschiedenis van Oranje.

Van Hooijdonk krijgt donderdagavond in Studio Fußball de vraag welk land het EK gaat winnen. "Nederland, dat denk ik echt", aldus de voormalig international van Oranje. "Als je een toernooi wil winnen, dan moeten er echt een heleboel dingen meezitten. Je moet echt geluk hebben."

"En we kunnen toch wel stellen dat het Nederlands elftal daarover niets te klagen heeft. Alles ziet er eigenlijk goed uit", aldus de hoopvolle van Hooijdonk, die weet dat het Nederlands elftal eerst maar eens moet zien af te rekenen met Turkije in de kwartfinale.

"Turkije, een pittige tegenstander. Maar als je vooraf zegt: wie van de zeven kwartfinalisten wil je tegenkomen, kies er maar ééntje. Dan kiezen we met zijn allen toch voor Turkije?", schetst Van Hooijdonk het algemene gevoel in Nederland.

"Dan zou het nu ineens een ontzettend moeilijke ploeg zijn. Je zal zelf goed moeten zijn zaterdag. Als je dat niet bent, dan blijft er te weinig over om nog te verrassen", waakt de voormalig Oranje-spits voor onderschatting van de Turkse ploeg.

Het Nederlands elftal staat dus zaterdagavond tegen Turkije in de kwartfinale van EURO 2024. In het Olympiastadion van Berlijn, dat naar verwachting uitverkocht zal zijn, rolt de bal vanaf 21:00 uur.

De winnaar van het kwartfinaleduel plaatst zich voor de halve finale en stuit daarin op Engeland of Zwitserland. Deze landen trappen zaterdag om 18:00 uur af in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Wint Oranje het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Totdat we zaterdag de deksel op onze neus krijgen

4 juli 2024 om 23:15
0

Tsjechie, Rusland.. Turkije past perfect in dat rijtje dus in dat opzicht..

5 juli 2024 om 09:07
0

Je vergeet denemarken nog (1992)

4 juli 2024 om 23:16
0

Omdat we van Roemenië gewonnen hebben en tegen de Turken een goede kans maken om te winnen. Denk Pierre niet zo gek idee hoor. Het zou zo maar kunnen .

4 juli 2024 om 23:29
0

@Pesso-PSV
Ik zei voor het toernooi al dat Oranje gewoon echt kans maakt om het EK te winnen. Dat heeft voornamelijk te maken omdat de toplanden gewoon niet echt in grootse vorm steken en/of een mindere generatie aan voetballers hebben.

Ook Frankrijk is gewoon niet in goede doen. Duitsland is niet heel overtuigend geweest, op die eerste helft na die ze speelde tegen Schotland. Spanje heeft wel heel leuk voetbal gespeeld, maar die zijn ook niet echt getest geworden. Italië en Kroatië waren gewoon echt duidelijk minder dan voorheen en tegen Georgië en Albanië konden ze in principe lekker vrij voetballen met dat middenveld en voorhoede die ze hebben. Ik wil het nog wel eens zien tegen Duitsland straks. Dat zal hun eerste echte grote test zijn naar mijn inziens.

Ik denk dat Oranje wel de wedstrijd tegen Turkije goed door moet komen, want mochten ze die winnen dan gaan ze het ook nog knap lastig krijgen tegen een Zwitserland. Ik denk namelijk dat Zwitserland gaat "stunten" tegen Engeland komende zaterdag.

Maar goed, dit is best een gek EK qua uitslagen en ploegen die er nu al uitgevlogen zijn. Laten we gewoon met zijn allen hopen dat nu eindelijk die tijd is aangebroken dat we weer eens een EK gaan winnen. We staan alweer 36 jaar droog.

4 juli 2024 om 23:39
0

ApyroG@. Inderdaad de top Landen vallen mij tegen alleen Spanje en Duitsland die spelen hun wedstrijden goed. Maar met mazzel kom je ver mee.

4 juli 2024 om 23:46
0

Man wat zou het toch gaaf zijn. Zou toch wel eens terecht zijn weer eens.

5 juli 2024 om 07:53
0

Tegen een Frankrijk in niet zo’n goede doen kwamen we er eigenlijk al niet aan.
Nederland is met uitzondering van het duel tegen Roemenië toch ook niet indrukwekkend bezig? Ik begrijp het positivisme echt niet. De landen die na morgen over zijn hebben op zowat elke plek een betere speler en hebben ondanks ze minder in vorm zijn echt een dikke streep voor.

Als we defensief op het middenveld en inde spits en rechtsvoor gewoon solide spelers hadden staan, zou mijn gevoel anders zijn.

5 juli 2024 om 08:32
0

Ik snap t ook niet. Anderhalve week geleden hebben we een van de slechtste wedstrijden ooit gespeeld. Nu spelen we een keer aardig, tegen een team dat er echt helemaal niks van kon, en hebben we een enigszins ‘makkelijk’ schema en rekenen we ons al weer rijk.

Ik denk dat t morgen al wel eens moeilijk kan worden.

5 juli 2024 om 11:48
0

Dennis,
Roemeniã« was zeker geen wereldploeg, maar ze lieten dingen zien waarvan je kon denken; nou, als we weer zo voor de dag komen als tegen Oostenrijk, dan gaan we er gewoon vanaf. Maar we kwamen anders voor de dag en in dat geval is Roemeniã« gewoon een tegenstander die je moet pakken. Dat werd ook overtuigend gedaan. Maar dat maakt Nederland voor mij niet plots de favoriet voor eindzege. Dat waren ze al niet, al hadden we alle frenkies en koopmeiners van de wereld er wel bij, maar nu ze er niet zijn is die kans alleen maar kleiner geworden. En dus is het lekker dat je loot zoals je nu loot, want Turkije schat ik hoger in dan Roemeniã«, maar is haalbaar. Voor Turkije is dit toch ook gewoon een gunstige loting. Die hebben liever ons dan meeste van de andere overgebleven teams. maar ik denk utopie te denken dat Nederland of Turkije uiteindelijk de eindzege pakt. Of zelfs finale haalt? Je moet nog voorbij Engeland ook.

Ja ehh, ik ben echt positief hoor, maar echt niet Pierre.

4 juli 2024 om 23:17
0

Want? In principe ‘moet’ je gewoon van Turkije winnen. En alsof we niet kunnen winnen van Engeland of Zwitserland. In de finale zijn we sowieso de underdog tegen een Spanje/Duitsland/Frankrijk maar zo gek zou het niet zijn toch?

5 juli 2024 om 08:01
0

Ik zie ons echt in geen miljoen jaar winnen van Spanje. Tegen hen wordt ons middenveld zo gruwelijk hard overlopen met Rodri en Pedri. En dan heb je nog die 2 kereltjes voorin. Nee, ik ben echt bijna stuitend positief altijd, maar ik denk het niet.

De bal is natuurlijk rond hoor, maar ik kan me dat echt niet voorstellen.

5 juli 2024 om 07:37
0

Pierre wil gewoon populair doen.

Turkije, Engeland of Zwitserland zijn zeker te verslaan. Als Duitsland/spanje/frankrijk in de finale een slechte dag heeft dan kan Nederland inderdaad winnen maar veel meer mazzel zou je als Nederlands elftal dan ook niet kunnen hebben.

4 juli 2024 om 23:17
0

Er is een ding altijd heel overduidelijk geweest bij de landen die hoofdtoernooien winnen en dat is dat ze altijd een grote dosis geluk gehad hebben. Oranje heeft dat dit toernooi en ik zie echt wel kansen tegen de landen die er nu nog zijn. Alleen over Spanje heb ik mijn vraagtekens, maar dat komt voornamelijk omdat die verdediging nog niet echt getest geworden is dit Ek.

Ik ben normaal gesproken altijd wel iemand die kritisch is op Oranje en liever dingen neutraal en nuchter bekijkt, maar ik denk echt wel dat er kansen liggen voor Oranje om eindelijk weer een EK titel te pakken. Als er een toernooi is om het te doen, dan is het toch echt deze.

5 juli 2024 om 01:51
0

Vaak is idd geluk nodig, maar toch niet altijd - bv aan Frankrijk 2018 of Duitsland 2014 was toch niet heel veel controversieels, als ik me goed herinner waren die in al hun knockout wedstrijden de betere ploeg.

5 juli 2024 om 07:11
0

Duitsland kwam echt wel goed weg tegen Algerije in de achtste finales hoor (2014). Ook Frankrijk was een stuk minder dan België in de halve finales (2018).

Ja dat dacht ik ook in 2010 en 2014 toen we er lekker in zaten. En ook andere jaren hoopte ik er op toen we bijvoorbeeld zelfs met vBasten als coach in de poulefase zo goed waren.

Laten we eerst die super fanatieke turken maar zien te verslaan..

5 juli 2024 om 01:00
0

En dan zitten ze er nu zelfs ook nog niet eens "lekker in".
Ik durf in ieder geval niet verder te kijken dan de pot tegen Turkije, dat wordt al lastig genoeg.

Zie het niet snel gebeuren. Veel te weing aanvallend kwaliteit in dit NL elftal.

4 juli 2024 om 23:52
0

En toch hebben enkel Spanje en Duitsland vaker gescoord dit toernooi. Bij o.a. Portugal en Frankrijk houdt het ook niet bepaald over qua goals, maar toch kunnen die gewoon het toernooi winnen, toch?

Pierre weet dat we slechts met veel mazzel in de kwartfinales zitten en dat we mogelijkerwijs daarna Engeland en Spanje krijgen.
Maar goed.......het kan altijd natuurlijk, kijk naar Denemarken en Griekenland in het verleden die kregen ook geen stuiver voor het toernooi.

4 juli 2024 om 23:33
0

Spanje kunnen we alleen in de finale treffen. Na Turkije kun je alleen Engeland of Zwitserland nog treffen, die deze zaterdag tegen elkaar gaan spelen. We hebben inderdaad veel mazzel gehad dit EK, maar als je voorgaande landentoernooien bekijkt dan zie je dat de uiteindelijke winnaar altijd wel veel geluk gehad heeft. Je geeft Denemarken en Griekenland al aan, dat zijn daar goede voorbeelden van. Het is Nederlands eigen dat we overal kritisch op zijn, maar de kansen op een eindzege zijn er wel degelijk, vind ik.

4 juli 2024 om 23:55
0

Ach ja, Portugal stond 8 jaar geleden ook in de finale na optredens tegen IJsland, Hongarije, Oostenrijk, Kroatië, Polen en Wales. Als ik me niet vergis wonnen ze er slechts 1 van de 6 zelfs in reguliere speeltijd. En pats boem, toch kampioen. Een mens mag dromen!

Tegen de tijd dat NL erin gaat geloven dat ze kampioen kunnen worden, worden ze uitgeschakeld.. Ook a.s. zaterdag

4 juli 2024 om 23:56
0

Dat zal het verschil met de Turken zijn. Die spelen zonder druk want niemand daar verwacht toch kampioen te worden. Koeman heeft van te voren al gezegd dat NL faalt als het geen kampioen wordt. Dat maakt deze wedstrijd wel een potentiële bananenschil ja.

5 juli 2024 om 07:57
0

Wanneer heeft Koeman dat gezegd? Ik vond juist dat hij te slap overkwam toen werd gevraagd wanner het toernooi geslaagd zou zijn. Het antwoord was echt alles behalve Europees kampioen. Overigens denk ik dat de Turken alles behalve zonder druk spelen door hun aanhang

Ik heb genoeg toernooien van het Nederlands elftal meegemaakt. Ook zoveel teleurstellingen. Zovaak fantastische selecties waarbij we het toernooi zo goed begonnen en bij de favorieten behoorde. Maar steeds niets… Nu verwachte niemand wat van ons en zijn we slecht begonnen en zitten in een stijgende lijn. We gaan doorstoten naar de finale en je zal nog zien dat we dan bijv. Frankrijk treffen en Mbappe en Griezman dan niet kunnen spelen. Het is nu wel klaar, het Nederlandse voetbal is klaar voor de cup. We zijn er aan toe. Nederlands club voetbal kan Europees ook niets klaar spelen. Ik ben bang dat we er anders voor altijd een beetje bij zullen hangen. Vanaf nu kappen met het negatief gehannis en de boys steunen. Respect voor de Turken maar we moeten ze gewoon naar huis sturen. Hup Holland hup!!!!

Het moet meezitten met wie een ander zal uitschakelen.
Maar ik zie zowaar een finale Duitsland - Nederland...

Een toernooi is ook een kwestie van op het juiste moment je resultaten kunnen halen. De tweede wedstrijd tegen Engeland, de tweede helft tegen Duitsland, de tweede goal tegen de Sovjet Unie: zo won het Euro 1988.

Ik heb het idee dat Nederland ook nu op het juiste moment vorm pakt: ook nu een nederlaag in de groepsfase (zoals in 1988), maar daarna iets onverzettelijks krijgen; ik zie het nu in deze groep. Het verschil tussen hoeveel mis ging tegen Oostenrijk en hoeveel goed ging tegen Roemenie, dan denk ik: yes, zo hoort het. Türkiye is in die zin een ideale tegenstander: een tot op het bot gemotiveerde, fanatieke, maar kwalitatief verslaanbare tegenstander. Daarna pak je een relatief goede, maar voorspelbaar Engeland of Zwitserland. Oh jongens, een finale tegen Duitsland en deze winnend afsluiten. Dat is pas afrekenen met 1974!

Laten we het nou wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Ik hoop het van harte, maar dit is ook weer typisch Nederlands om zo positief te zijn en uiteindelijk worden we teleurgesteld. In 2008 na de groepsfase dachten we hetzelfde, totdat Rusland kwam. Gewoon met beide benen op de grond en zaterdag strijden jongens!

5 juli 2024 om 07:35
0

"Typisch Nederlands om zo positief te zijn", dit kun je haast niet menen toch? Ik denk dat er geen land ter wereld is waar de algemene tendens rondom de nationale ploeg zo verschikkelijk negatief is als bij ons.

Tegen een top land die er dicht op zit heeft NL niks te brengen. De weg naar de finale ligt wel wel voor het oprapen. Dus een kans hebben we zeker. Maar NL is helaas wereldkampioen in finales verliezen dus laten we genieten zolang het duurt.

"Je moet geluk hebben, en dat hebben we, dus we winnen." Lijkt mij ook wel handig voor een beoogd winnaar om goed te kunnen voetballen, maar da's blijkbaar irrelevant.

Ik trap er niet meer in, pure zelfbescherming…

Wel weer typisch na 1 goede wedstrijd maar de route naar de finale ligt redelijk open hoewel Zwitserland gewoon sterk is en niet zomaar gewonnen is. Maar mocht je de finale halen dan kan je die ook gewoon winnen ongeacht wie de tegenstander gaat worden. tegenstander kan een mindere dag hebben, snel een rode kaart of zoals Turkije tegen Oostenrijk snel voor komen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren