Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre van Hooijdonk benoemt opvallende speler als lichtpuntje in basiself Nederlands elftal

Laatste update:

Donyell Malen was dinsdagavond de meest dreigende aanvaller van Oranje, zo stelt analist Pierre van Hooijdonk in de nabeschouwing van de NOS. Waar Voetbalzone en het Algemeen Dagblad de aanvaller van Borussia Dortmund een 4,5 gaven voor zijn optreden tegen Oostenrijk (2-3), is Van Hooijdonk wel tevreden over Malen.

Bij de 0-1 van Oostenrijk nam Malen direct de hoofdrol op zich. De 25-jarige international liet zijn directe tegenstander Alexander Prass aanvankelijk vrij lopen. In een poging zijn fout te herstellen gleed Malen naar een voorzet van de Oostenrijkse linksback, waarmee hij de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Bart Verbruggen schoot: 0-1 na zes minuten.

In de 24ste minuut kreeg Malen een uitgelezen kans om zijn eigen doelpunt goed te maken, toen de pijlsnelle aanvaller werd weggestuurd door Reijnders. Oog in oog met Pentz schoot hij de bal echter wild naast het Oostenrijkse doel. In de 72ste minuut raakte Malen geblesseerd, waarna hij werd vervangen door Wout Weghorst.

Voetbalzone-redacteur Rian Rosendaal gaf Malen een 4,5 voor zijn optreden. Datzelfde cijfer kreeg hij van AD-journalist Mikos Gouka. “Michel Valke heeft veertig jaar na dato een opvolger. Malen maakte net als Valke een eigen doelpunt door de bal hard langs zijn eigen keeper Verbruggen te glijden. Maar er mislukte meer bij de aanvaller van Borussia Dortmund. Zo miste hij een enorme kans alleen voor keeper Patrick Pentz. Voor de pauze één goede actie waarbij hij buitenom glipte, maar het leverde Oranje niets op.”

Van Hooijdonk is in zijn analyse na afloop een stuk minder kritisch op Malen. “Ik vond Malen een lichtpuntje. Hij was ondanks zijn eigen goal wel de meest dreigende aanvaller.” De voormalig supersub zag de verhoudingen veranderen toen Wout Weghorst Malen verving na zijn blessure.

“Op het moment dat Malen eruit ging en Xavi Simons naar de rechterkant verhuisde, miste je daar een stukje diepgang”, aldus Van Hooijdonk. “Malen kwam wel als enige langs zijn tegenstander.” Het is niet voor het eerst dat Malen een grote kans mist op een Europees kampioenschap. De linkspoot hielp tegen Tsjechië (0-2 nederlaag) in 2021 ook al een grote kans om zeep.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Muah hij herpakte zich redelijk. Ik vond Depay dit keer juist vrij aardig spelen. Over het geheel was Nederland heel erg matig, maar Depay dit keer een goed aanspeelpunt en met een mooi doelpunt.

25 juni 2024 om 22:35

Depay speelde wel aardig. Maar kwam eigenlijk pas los toen Weghorst er ook in stond. Die heeft een bliksemafleider nodig voorin anders is hij te solitair en eenvoudig te verdedigen.

25 juni 2024 om 22:37

Dan hebben wij een andere wedstrijd gekeken, ik vond Depay weer heel slecht spelen. Eigenlijk het moment dat Weghorst erin kwam ging het beter. Depay is niet onze spits, speel nou eens vanaf minuut één een echte nummer 9 en geef Depay lekker die vrije rol. Dan is hij na mijn mening op z'n best.

25 juni 2024 om 22:40

Precies! Een echte nummer 9 erin en Depay zwervend vanaf de zijkant, dan is er veel meer dreiging en variatie voorin.

25 juni 2024 om 22:50

Depay heeft volgens mij geen bal naar de goede kleur of weggegeven aan de tegenstander. Er waren vandaag geen spelers die een voldoende haalde. Het was echt diep triest.

26 juni 2024 om 10:20

Klopt, enige lichtpuntje van deze wedstrijd was dat er veel meer dreiging kwam toen Weghorst erin kwam en Depay vanaf links kwam. Dit kan nog wel eens per ongeluk een 'uitvinding' geweest zijn maar helaas zal Koeman dit volledig negeren.

Gelijk over Weghorst gesproken, kwam er weer in en gaf wel een assist. Ik ga niks wegnemen van Weghorst maar dit zegt voldoende over het niveau wat behaald wordt als Weghorst eigenlijk constant degene is die de dreiging brengt en het team beter laat voetballen.

25 juni 2024 om 22:56

Depay aardig? Letterlijk elke bal was verkeerd. Simpele passen over de zijlijn, enorm vaak balverlies. Maakt dan een goal op het eind maar dat was het ook wel. Was ook op geen enkel moment dreigend in de 16.

25 juni 2024 om 23:03

Onzin, ook het gebruik van letterlijk is onzin. De meeste gevaarlijke aanvallen worden opgebouwd via depay. Onze trainer is een tactisch onbenul die enkel teert op zijn verleden als voetballer.

25 juni 2024 om 23:10

Heeft de beste statistieken vandaag aan nederlandse kant volgens Opta. Samen met gakpo enige lichtpunten vandaag.

25 juni 2024 om 23:13

Depay speelde beter dan tegen Frankrijk. Maar dat is dan ook weer typisch Depay. Malen vond ik ten minste inzet tonen, want er waren gewoon te veel spelers die ongeïnteresseerd over kwamen. Ik denk dat Nederland Oostenrijk deels onderschat heeft en dat het deels gewoon ook aan de spelers ligt die gewoon net niet goed genoeg zijn. Ook kun je vragen stellen bij de opstelling en de taktiek van Koeman.

25 juni 2024 om 23:18

Ik raad mensen aan die zoveel commentaar hebben op Depay om de wedstrijd nogmaals te kjjken; was een prima aanspeelpunt met veel lastige kaartspellen en nog een mooi doelpunt. Het lijkt erop dat sommige verblind worden door de haat tegen de persoon Depay zelf.

26 juni 2024 om 00:07

Het is wel makkelijk om altijd maar naar "haat tegen de persoon Depay zelf" te wijzen, alsof dat altijd de reden is als mensen kritiek op Depay hebben. Depay als persoon boeit mij persoonlijk totaal niet. Het maakt mij ook niks uit wat hij buiten het veld doet. Mij gaat het om wat hij voetballend op het veld laat zien. En daar vind ik zeker wat op aan te merken.

Depay was niet slecht, maar hij maakt het zichzelf altijd weer onnodig moeilijk. Jij vond hem een prima aanspeelpunt. Dat ben ik in sommige gevallen met jou eens. Maar waarom moet Depay altijd die flicks doen? De buitenkant voet kaatsjes om een man heen proberen? Zijn standaard op de bal staan, rol, sleep en draai trucje waar 9 van de 10x hij balverlies mee leidt.. Waarom moet het altijd moeilijk bij Depay? Want die paar keer dat het lukt, wegen niet op tegen de 10 andere keren dat hij daarmee dom balverlies leidt..

Kijk naar Weghorst. Dat is een vele vele vele malen beperktere voetballer. Maar doordat hij simpelweg niet "moeilijk" kan voetballen, is hij wel vele malen efficiënter met zijn kaatsen en hold up play. Dat stoort mij al jaren aan Depay. En daarom vind ik ook dat hij niet je diepe 9 kan zijn. Hij moet dan om een 9 heen kunnen spelen, zodat hij daardoor juist in de ruimte de bal krijgt en dan zijn kwaliteiten kan tonen.

26 juni 2024 om 00:45

Eens Oenieboy, Depay deed het ondanks de tactiek en ondanks de druk gewoon goed

Als je al tevreden moet zijn hierover is het armoede. Reijnders die tegen Tsjechië speelde. Wat is dit voor een team man… je hebt geluk dat je door bent en laat dan ook maar is zien dat het een wake up is

25 juni 2024 om 22:53

Kan me niet voorstellen dat als Nederland niet al zeker was van plek 3 ze dit spel op de mat hadden gelegd en dat Koeman met deze 11 was begonnen.

25 juni 2024 om 23:21

Maar dat zou gewoon dom zijn. Nu we als derde geëindigd zijn, hebben we gewoon een grote kans dat we tegen Spanje spelen. België en Engeland zijn de andere opties. Dan maak je het jezelf gewoon moeilijk. Maar ik denk echt dat het de volgende ronde over is. We hebben gewoon niet de kwaliteit, niet de wil en niet de taktiek om ver te komen.

Het zal aan mij liggen, maar hij deelde vandaag gewoon mee in de malaise. Miste een gigantische kans nadat hij een eigen goal maakte, liet keer op keer zijn man lopen en ook zijn acties leverden gewoon bijzonder weinig op.

Vond Gakpo dan nog ietsje beter.

26 juni 2024 om 00:10

Precies dit Ajaxxxlove. Malen was zelf ook gewoon slecht. Het zag er leuk uit aan de zijlijn die paar acties, maar ze leverden niks op inderdaad. Hoe vaak hij zijn man liet lopen was echt schandalig... Geertruida was slecht, maar Maken verergerde dat alleen maar. En die 1op1 kans was echt belabberd van Malen. Schandalig zwak ingeschoten.

Malen is gewoon altijd de schlemiel bij oranje. Nu weer een eigen goal en het missen van een 1-op-1 kans net als tegen Tsjechië. Leuk dat hij er 2 keer dreigend langskomt maar hij heeft het wel 7 keer geprobeerd tegen een hele modale back.

Lekker achter de hand houden als je wilt counteren en fris inbrengen.

Mooi dat hij dit als lichtpuntje ziet. Ik kan er maar een noemen dit toernooi en dat is Verbruggen. Centrale verdedigings duo zo lek als een mandje. Van Dijk geen schim meer na zijn heftige blessure. Dank Pickford. Wijnaldum nog steeds laten invallen, terwijl je bijvoorbeeld Gravenberch hebt. Maatsen voor de grap mee ofzo.

Koeman tactisch echt heel slecht. Kans is er nog dat we tegen de Denen uitkomen, en die dan ook verliezen. Vroeger had je echt spelers als Robben en Van Persie die ziek waren na een nederlaag. Van Dijk zijn interview was echt weer zo slap.

25 juni 2024 om 22:37

Toegegeven. Bij die dribbel van Sabitzer moet hij gewoon zijn goal uit komen stormen. Maar het is niet gek dat je als 21-jarige wat van de leg raakt als je verdediging zo staat te schutteren.

25 juni 2024 om 22:44

Daar heb je een punt, maar ik ben wel tevreden hoe Verbruggen zijn mannetje staat. Ook al twee goede reddingen tegen Frankrijk. Ik verbaas mij dat wij zo staan te schutteren achterin met ervaren verdedigers als Van Dijk, De Vrij en Ake.

25 juni 2024 om 23:09

Toch maar 532 gaan spelen? Ik kan dat niet aanzien maar deze verdediging ook niet mijn god.

25 juni 2024 om 23:20

Verbruggen was vandaag gewoon matig. Stond te laag bij de 3e goal en had geluk dat die 4e werd afgekeurd. Maar ja, hij is al gehypt na 2 redelijk potten...

26 juni 2024 om 00:12

Ach joh, hij keepte gewoon goed. Die goal van Sabitzer was goed ingeschoten. Meneer "ikweetalles".. Als hij hoger stond had hij meer risico op een bal door zijn benen. Dus een lose-lose situatie waar hij zich gewoon zo breed en groot mogelijk maakte. Verder geen kans gehad bij de andere goals.

25 juni 2024 om 23:56

Gakpo vind ik ook een lichtpuntje. Speelt elke wedstrijd zeer degelijk in een bijzonder matig draaiend elftal en scoort ook weer twee keer. Staat er gewoon altijd in de wedstrijden die er toe doen.

Ik vond het ook maar een rare wissel. Ik snap dat je Weghorst inbrengt, maar dan haal je je meest dreigende aanvaller eruit? Daarna kwam niemand meer z’n mannetje voorbij. Maargoed, dit team mist gewoon karakter. We hebben zogenaamd de beste verdediging in jaren, maar krijgen er toch 4 tegen in 3 wedstrijden.

26 juni 2024 om 09:27

Tjsa, bij twee tegengoals lopen de buitenspelers gewoon niet mee terug, daar valt niet tegen te verdedigen. Maar er is genoeg aan te merken op bijv. Van Dijk.

Ok, nog niet gelezen, of topic: waarom kreeg Weghorst geen penalty? En omdat ie niet huilt zou geen beste reden zijn 😉

25 juni 2024 om 22:44

Denk wanneer Nederland zou protesteren er best wat te halen viel. Hij werd zichtbaar aan zijn shirt getrokken in de 16.

Malen is beter om gewoon als wissel achter de hand te hebben. Tuurlijk was die gevaarlijk maar is letterlijk hetzelfde geval als tijdens het vorige EK. Hij mist teveel kansen en daar zitten grote bij. Heb het gevoel dat het bij Malen gewoon teveel energie kost. Als wissel is die toch wat fitter dan de rest. Dan heb je meer aan Malen.

25 juni 2024 om 22:47

Modric jij bent wel een kenner op voetbalgebied. Zie je wel vaak reageren op VZ, en mag graag je meningen lezen. Wat vond je van het absurde 8 minuten blessuretijd van gisteren? Vandaag ook weer heel veel tijdrekking gezien, veel wissels, var checks en maar 6 minuten. Waar kwamen gisteren die 8 minuten vandaan. Het is mij nog steeds een raadsel.

Enige lichtpuntje was de keeper, zonder hem was het 2-5

Jongens er is hoop. Ivoorkust begon uitermate slecht (3de) als gastland. Uiteindelijk wonnen zij de afcon. Zo gek kan het lopen.

Het was vandaag gewoon niks. Leuk al die liedjes en AH reclames, maar Oranje laat in niks passie zien of dat ze er echt voor willen gaan. Allemaal slappe zakken

Pierre kijkt dan alleen naar een aantal aanvallende acties.
Verdedigend liet hij na om goed mee te helpen.
Maar goed dat is ook een beetje Koeman z'n fout, je weet dat de buitenspelers mee moeten verdedigen tegen wingbacks. Tactisch is het gewoon heel matig. Koeman heeft vast z'n spelers gewaarschuwd, maar een tactische oplossing brengt hij niet.

Er is dit EK maar 1 lichtpunt, en dat is verbruggen. Zo jong en toch een zekerheidje. Ik denk dat het tijd is om door te selecteren. Depay zit op 1 moment na in de zak bij Wöber, wie hem tegen Frankrijk heeft gezien, snapt wat ik bedoel. Van onze “ onbetwiste leider is ook weinig over. Staat bij de 2-0 zonder reden 2 meter achter de laatste lijn. Als je de middenvelders ziet zwemmen, zie je hoe erg Frenkie word gemist. En het aller ergste is dat je op inzet verliest. 2e ballen, felheid, en de wil om te winnen was er totaal niet. Ga maar eens mensen opstellen die in vorm zijn, en wat toevoegen. Niet omdat ze ooit gepresteerd hebben.

26 juni 2024 om 08:32

Verbruggen zag er niet goed uit bij de 3-2 en de afgekeurde 4e goal van Oostenrijk. Keept verder prima, maar laten we niet doen alsof de nieuwe Buffon is opgestaan

Malen was de meest dreigende, maar was ook gewoon slecht. Heeft zijn taak gewoon niet goed uitgevoerd. Het was echt heel slecht en als je dan met Wijnaldum aankomt weet je dat het drama is. Ik zou de hele boel omzetten voor de volgende wedstrijd en 3-5-2 gaan spelen. Vervolgens vol op de aanval. Gaan we tenminste met een klein glansje eruit. Wil Bosz geen bondscoach worden?

Ik vond ze allemaal van een verschrikkelijk triest niveau. We gaan met de knock out fase hopen op heel veel geluk, want Spanje, Portugal en Duitsland vegen dit Nederlands elftal op. Het beschamende is gewoon dat je derde wordt. Wat een armoe.

Die blinde haat tegen Depay van mensen hier is echt lachwekkend, speelde deze wedstrijd prima pot was sterk in de kaats, kwam als enige nog enigszins tussen de linies. Vorige 2 potten waren niet best, maar is tegen Frankrijk ook nog 80% verantwoordelijk voor de afgekeurde goal.

Na de 0-1 krijg je twee MEGA kansen op de gelijkmaker. Ik denk echt dat wanneer je meteen 1-1 maakt, het een hele andere wedstrijd wordt. Je kunt ze niet verwijten dat ze zich tweemaal terugvechten, alleen krijg je tik op tik door heel snel weer een doelpunt tegen te krijgen.
Ik hoop echt dat dit een dikke offday was en ze wakker zijn geworden. Stel je speelt tegen Engeland, wat ook dramatisch speelt, ben je uiteraard niet kansloos

Ik pleitte ook voor Malen, maar verdedigend laat hij steken vallen, en hij miste hier ook een grote kans. Frimpong heeft toch ook gewoon diepgang? En lijkt goed te spelen met Geertruida achter hem. Frimpong blijft bij z'n man.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren