voetbalzone

Van la Parra gaat niveau lager voor basisplek

28 jun 2009, 11:22
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2009, 11:22
Advertentie
Het seizoen 2008/09 was er voor Rajiv van la Parra een van uitersten. De rechtsbuiten maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het hoogste keurkorps van Caen, dat de achttienjarige Rotterdammer anderhalf seizoen geleden van Feyenoord overnam. Caen was echter ook een van de drie clubs die uit de Ligue 1 degradeerde. "De degradatie is natuurlijk erg, maar ik zie voor mezelf nu mogelijkheden voor het komende seizoen."

"Caen toonde anderhalf jaar geleden interesse in mij toen ik voor Feyenoord speelde", legt Van la Parra uit op de website van de KNVB. " Ik hapte toe, want Feyenoord had mij nog geen contract aangeboden. Ze zeiden tegen mij dat het daar nog te vroeg voor was. Eigenlijk was ik daar best teleurgesteld over, het was altijd mijn droom om ooit voor Feyenoord 1 te voetballen. Het maakte de keuze in ieder geval niet moeilijk."

"Afgelopen seizoen heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste van de club. Het was een wedstrijd tegen Le Havre en de sfeer in het stadion was geweldig. Daarna ben ik nog een keer ingevallen tegen Olympique Lyon, de kampioen. Stond ik ineens tegen de grote namen. Karim Benzema speelde mee bij Lyon en Ederson ook. Zelf stond ik op Kim Källström, toch ook geen kleine jongen. Het voorbije seizoen was een leerjaar."

"Frankrijk verschilt veel van Nederland", vervolgt Van la Parra. "Ik heb de taal moeten leren, op school had ik het nog nooit gehad. Het spelsysteem is ook anders in Frankrijk. In Nederland was het vaak 4-3-3, in Frankrijk spelen we toch vooral 4-4-1-1. Ik ben echt een aanvallende rechtsbuiten, hier leer ik ook mee te verdedigen. Het is hier net of je elke wedstrijd tegen uitsmijters aan het spelen bent, ongelofelijk hoe sterk sommige jongens zijn. Ik ben zelf ook maar het krachthonk ingedoken."

"Met onze hoofdtrainer, Franck Dumas, heb ik ook al veel gesproken. Hij is iemand die veel heeft meegemaakt in het voetbal. Hij heeft nog bij Newcastle United en AS Monaco gespeeld. Caen is gedegradeerd, dus volgend seizoen spelen we een niveau lager. De dag dat we degradeerden was ongelofelijk. Medespelers en supporters die spontaan in tranen uitbarsten. De degradatie is natuurlijk erg, maar ik zie voor mezelf nu mogelijkheden voor het komende seizoen. Dan ga ik echt voor een basisplaats."
Bezig met laden …