voetbalzone

Van Leeuwen: ‘Was Fred fel? Daar kan ik me wel iets bij voorstellen’

Erik van Dam01 feb 2013, 07:30
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2013, 07:30
Advertentie

Ted van Leeuwen hoopte Vitesse in de maand januari een paar nieuwe spelers te bezorgen, zoals Fred Rutten bij hem had aangegeven. De coach wilde graag voor iedere linie iemand erbij, maar kwam bedrogen uit toen Vitesse donderdag vlak voor de transferdeadline nog steeds niemand had aangetrokken. Van Leeuwen kan zich voorstellen dat dat steekt bij de hoofdtrainer.

/

De bedoeling was sowieso om Kelvin Leerdam eerder los te weken bij Feyenoord. In Rotterdam-Zuid kan hij nergens op rekenen, sinds hij aangaf niet bij te willen tekenen. De kansen waren er om nu al een deal te sluiten, maar dat mislukte. “Ik zeg verder even niets. Het is een zaak tussen spelers en clubs”, was het laatste dat technisch directeur Van Leeuwen er donderdag over zei tegen Omroep Gelderland.

Na de wedstrijd Vitesse-Ajax (0-4) begreep Rutten van Eredivisie Live-presentator Bas van Veenendaal dat de komst van Leerdam niet doorging. Dat verraste de coach, die later tijdens de persconferentie zijn irritatie uitte over het uitblijven van vers bloed. Hij vond dat niet stroken met de ambitie die eigenaar Merab Jordania uitspreekt. “Ik onthoud me van commentaar. Was Fred fel? Daar kan ik me wel iets bij voorstellen”, zei Van Leeuwen daarover.

Bezig met laden …