voetbalzone

Van Lent aan de kant gezet bij 1.FC Kleve

02 mrt 2009, 20:10
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2009, 20:10
Advertentie
Arie van Lent is niet langer de trainer van 1.FC Kleve. De Nederlander werd zaterdag na afloop van het thuisduel met Sportfreunde Lotte (1-2) door het bestuur verteld dat hij per direct op zoek mocht naar een andere werkgever. Opmerkelijk is dat de voorzitter bekend maakte dat het besluit om Van Lent te ontslaan in de tachtigste minuut van de wedstrijd werd genomen, zo meldt De Gelderlander.

Van Lent kreeg de schuld van de teleurstellende resultaten van de Duitse club, die uitkomt in de Regionalliga West en maar niet uit de onderste regionen weg kan komen. De voormalig prof was vanaf 2007 hoofdcoach in Kleve. Inmiddels heeft de club Georg Kreß aangesteld als opvolger: hij zal dinsdag op de bank plaatsnemen om de honneurs waar te nemen in de ontmoeting met Elversberg.

Van Lent sloot twee jaar geleden zijn loopbaan, die zich voornamelijk in Duitsland afspeelde, af en besloot toen om trainer te worden. De Nederlander speelde van 1989 tot en met 2007 in Duitsland, waar hij door zijn diensttijd belandde en waar hij later werd ontdekt door Werder Bremen. Vervolgens speelde hij voor VfB Oldenburg, SpVgg Greuther Furth, Borussia Monchengladbach, Eintracht Frankfurt en Rot-Weiss Essen.
Bezig met laden …