voetbalzone

Van Loo mag ondanks hartproblemen nog voetballen

12 jun 2009, 10:25
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2009, 10:25
Advertentie
Anthony Van Loo mag ondanks zijn hartproblemen blijven voetballen. Dat heeft hartspecialist Pedro Brugada na een onderzoek gisteren herhaald. De twintigjarige Van Loo werd zondag door zijn defibrillator van de dood gered tijdens de wedstrijd tegen FC Antwerp. Bij een inworp kreeg de rechtsachter van Roeselare hartritmestoornissen waarna hij in elkaar zakte.

“Van Loo heeft een fietsproef perfect doorstaan”, aldus Brugada, hartspecialist in het UZ Brussel, tegenover Het Nieuwsblad. “Hij krijgt het licht op groen om na de vakantie de trainingen met Roeselare te hervatten. Zijn hart heeft geen schade opgelopen en hij hoeft geen speciaal trainingsregime. Wel krijgt hij medicatie. Zijn defibrillator zal hem blijven beschermen.”

Van Loo zelf is vooral opgelucht over het nieuws dat vrijdag naar buiten kwam. “De hartspecialist zegt me dat de toestand van mijn hart dezelfde is als een jaar geleden. Op de echografie is er geen extra schade te zien. Ik mocht vorig jaar voetballen, dus ik mag straks ook nog spelen”, zo reageerde de rechtsachter opgewekt over de naar buiten gekomen resultaten.

Ook sprak Van Loo over de maatregelen die hij de komende tijd zal moeten ondergaan. “Ik moet voor de match een bètablokker nemen tegen hartstress en zal voor de eerste training nog een laatste onderzoek ondergaan. Of ik alle twijfels zal kunnen bannen? Ik heb net hetzelfde gevoel als vorig jaar. Met mijn defibrillator weet ik dat ik een goede waakhond bij me heb”, zo liet hij weten tegenover Het Laatste Nieuws.
Bezig met laden …