voetbalzone

Van Marwijk doof voor kritiek op keuze: 'Dan kunnen we wel tijdje doorgaan'

Bart Kruyt13 sep 2015, 23:10
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 23:10
Advertentie

Bert van Marwijk koos onlangs voor een avontuur in Saudi-Arabië en velen leverden daar kritiek op. In het Arabische land worden de mensenrechten immers regelmatig geschonden: zo mogen vrouwen niet in auto’s rijden en worden de mensen in de gevangenissen slecht behandeld en gemarteld. Op bijvoorbeeld diefstal staat in Saudi-Arabië de doodstraf.

voetbalzone

Critici vinden het vreemd dat Van Marwijk in zo’n land bondscoach wilde worden, maar de trainer heeft daar zelf een andere mening over: “Dan kunnen we wel een tijdje doorgaan”, zei hij bij Studio Voetbal. “Toen onze koning er op condoleancebezoek was, werd er niks van gezegd. Sport moet verbroederen en niet verdelen. Ik ben daar niet op een politieke reis, ik ben daar als coach."

Van Marwijk heeft er nu twee wedstrijden opzitten met Saudi-Arabië en het duel met Maleisië werd gestaakt, omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. “Er zijn er wel zeven afgeschoten die ik niet heb met oudjaar”, zei Van Marwijk. “We hoorden pas achteraf dat het tegen Maleisische bond gericht was. Na de wedstrijd hadden wij ook totaal geen problemen."

Bezig met laden …