voetbalzone

Van Marwijk: 'Hij is een van de beste nummers tien van de wereld'

Daniel Cabot Kerkdijk18 jun 2012, 00:40
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 00:40
Advertentie

Bert van Marwijk heeft zondag op de persconferentie zijn aanvallende strijdwijze tegen Portugal (2-1 nederlaag) wederom verdedigd. De keuze voor Robin van Persie als schaduwspits achter Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder op de linkerflank was volgens hem een terechte. "Ik heb vooraf al gezegd dat dit een speciale situatie was. Aanvallend hebben we risico genomen", stelde Van Marwijk.

/

"Dat kan goed uitpakken en dat gebeurde in de beginfase dus ook", citeerde Voetbal International. "Daarna dus zeker niet. Waarom ik voor Van Persie als nummer tien heb gekozen? Omdat hij een van de beste nummers tien van de wereld is. Bovendien heeft Wesley al vaker vanaf links gespeeld." Sneijder zelf was echter niet te spreken over zijn plek op de linkerflank. "We hebben afgeweken van het systeem waar we al jaren meespelen. Ik heb daar toch hele andere ideeën over, zeker als je kijkt hoe wij begonnen."

"Ik had het graag anders willen doen, maar ik bepaal niet", stelde Sneijder. "Ik begon nu op links. Het was al snel vrij duidelijk dat ik alleen maar achter de back moest aanrennen. Dat is niet echt mijn ding. Je maakt je ondergeschikt aan het elftal. Maar achteraf moet je afvragen of het de juiste keuzes zijn geweest. Ik ben daar nu heel duidelijk in. We kunnen hier wel weer zitten en zeggen dat we leuk begonnen. Maar opeens is het voetbal weer totaal weg."

Wie vond jij de slechtste speler van Oranje op het EK?

Bezig met laden …