voetbalzone

Van Marwijk kiest na woensdag tussen Willems en Schaars

Bart Kruyt29 mei 2012, 06:50
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 06:50
Advertentie

De linksbackpositie bij het Nederlands elftal is al enige tijd onderwerp van discussie en inmiddels is duidelijk welke twee spelers vechten voor een plekje aan de zijkant van de verdediging. Jetro Willems van PSV kreeg een basisplaats tegen Bulgarije en woensdag speelt Stijn Schaars als linksback tegen Slowakije. Schaars is eigenlijk een middenvelder, maar daar is geen plek voor hem.

/

Van Marwijk was tevreden over wat Willems heeft laten zien: "Hij pakte het goed op zoals hij bij PSV goed begon en later sterk terugkwam van een mindere fase als vervanger van de geblesseerde Erik Pieters. Willems is iemand voor de toekomst van Oranje. Het was logisch dat hij onwennig begon, het was zijn officiële debuut en dan staat er altijd wat extra spanning op." In de beginfase van de tweede helft gooide Willems alle schroom van zich af en stoomde naar voren.

Willems werd in de tweede helft uiteindelijk vervangen door Schaars, zijn belangrijkste concurrent. "Ik heb Stijn nu een paar minuten laten spelen en woensdag in De Kuip tegen Slowakije begint hij in de basis. Dan kan ik ook hem goed beoordelen. Daarna zal ik een keus maken", aldus Van Marwijk, die er eventueel ook nog voor kan kiezen om Khalid Boulahrouz, Wilfred Bouma of Nigel de Jong op de linksbackpositie te posteren.

Bezig met laden …