voetbalzone

Van Marwijk krijgt zijn zin: kwalificatiewedstrijd op neutraal grondgebied

Matthijs van Laar04 nov 2015, 10:37
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2015, 10:37
Advertentie

Saudie-Arabië neemt op neutraal grondgebied op tegen het Palestijnse elftal. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk weigerde om het duel af te werken op Palestijns grondgebied en vond gehoor bij de FIFA. De bond ging mee in de claim van de Saudie’s dat het in het Palestijnse Ramallah te gevaarlijk is om te voetballen.

voetbalzone

De wedstrijd is om die reden verplaatst naar 9 november en zal worden afgewerkt op een nog nader te bepalen locatie, ergens in Azië. Hetzelfde geldt voor de ontmoeting tussen het Palestijnse elftal en Maleisië, die voor 12 november op de rol staat.

Eerder verplaatste de FIFA de wedstrijd tussen Saudi-Arabië en het Palestijns elftal naar Jordanië, maar daar ging de Palestijnse voetbalbond niet mee akkoord. De wereldvoetbalbond zal op korte termijn uitsluitsel geven over de locatie voor de ontmoeting in het kader van de kwalificatie voor het WK in Rusland.

Van Marwijk laat aan het ANP weten tevreden te zijn met de uitkomst. Hij zegt dat het gezond verstand gelukkig heeft gezegevierd. “Gelukkig heeft de FIFA uiteindelijk toch geluisterd. Het gaat om de menselijke maat: je laat een voetbalelftal niet voetballen in onveilig gebied. Ik ben blij dat er nu eindelijk een oplossing is”, aldus de bondscoach van Saudi-Arabië.

Bezig met laden …