voetbalzone

Van Marwijk lyrisch over Ajacied: 'Al heel lang niet zo'n speler gezien'

Bart Kruyt24 aug 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2015, 00:00
Advertentie

Danny Blind maakte afgelopen vrijdag zijn voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije bekend en Jairo Riedewald en Kenny Tete waren de opvallendste namen in deze groep. De verdedigers hebben pas dit seizoen een basisplaats veroverd bij Ajax, maar zijn dus al snel in beeld gekomen bij de bondscoach en zijn technische staf. Bert van Marwijk begrijpt dat wel.

voetbalzone

Van Marwijk is onder de indruk geraakt van rechtsback Tete, die Ricardo van Rhijn uit de basis heeft gespeeld bij Ajax. “Tete heeft me positief verrast. Ik heb al heel lang geen back meer gezien die zo sterk is en zo goed kan verdedigen", zei de voormalig bondscoach zondagavond bij Studio Voetbal. "Ik zou altijd voor de beste spelers kiezen en Kenny lijkt me een hele stabiele factor in je elftal."

Ook Riedewald kan een interessante speler zijn voor Oranje, denkt Van Marwijk: “Het is een voordeel dat zo'n jongen die centraal achterin staat ook naar het middenveld kan dribbelen. En ook hij is volgens mij heel stabiel”, zei de man die het Nederlands elftal in 2010 naar de finale van het WK gidste. Blind maakt aankomende vrijdag zijn definitieve selectie bekend.

Bezig met laden …