voetbalzone

Van Marwijk roept op tot volledige concentratie tegen 'gevaarlijk' Moldavië

Erik van Dam06 okt 2010, 17:26
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 17:26
Advertentie
/

Bert van Marwijk neemt de aanstaande tegenstander van het Nederlands elftal, Moldavië, niet lichtzinnig op. De Oost-Europeanen begonnen hun EK-kwalificatiereeks met een 2-0 zege op Finland, gevolgd door een 2-1 nederlaag op verplaatsing bij Hongarije. “Finland dacht ook even te winnen, maar dat liep anders. Moldavië is een gevaarlijke ploeg. Bovendien is het moment ook moeilijk”, oordeelt Van Marwijk.

Los van de perikelen rondom Nigel de Jong ging de bondscoach woensdag ook in op de tegenstander van vrijdag. Nederland neemt het in Chisinau op tegen de Moldaviërs. De technische staf van Oranje heeft de beelden bekeken van de recente EK-kwalificatieduels van Moldavië. “Die Finnen dachten die wedstrijd wel even te winnen, maar dat liep even anders. Het stond na één minuut al bijna 2-0 voor Moldavië.”

“Het is een gevaarlijke ploeg, het vergt van ons de uiterste concentratie”, sprak Van Marwijk op de persconferentie, waarbij OnsOranje aanwezig was. Volgens de keuzeheer komt de krachtmeting met Moldavië op een lastig moment, omdat veel spelers nog met het WK in de benen lopen. “Het is moeilijk. Spelers hebben er nog steeds last van. Je ziet het ook aan grote ploegen, die minder presteren. Al mag dat geen enkel excuus zijn. We moeten daar gewoon winnen.”

Bezig met laden …