voetbalzone

'Van Marwijk topkandidaat voor bondscoachschap Roemenië’

Thijs Post24 okt 2014, 16:59
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2014, 16:59
Advertentie

Bert van Marwijk is de topkandidaat om aan de slag te gaan als bondscoach van Roemenië. Dat meldt Voetbal International. De 62-jarige Van Marwijk zit werkloos thuis sinds zijn ontslag bij Hamburger SV in februari. Eerder was Van Marwijk werkzaam als trainer bij Fortuna Sittard, Feyenoord, Borussia Dortmund, weer Feyenoord, het Nederlands elftal en Hamburger SV.

voetbalzone

De Roemeense voetbalbond is op zoek naar een opvolger van Victor Piturca, die onlangs ontslag nam na een dienstverband van drie jaar en drie maanden. Eerder werd bekend dat Mircea Lucescu, de succestrainer van Shakhtar Donetsk, niet aan de slag gaat als bondscoach. Lucescu mag van Shakhtar Donetsk geen twee functies combineren. Nu is Van Marwijk in beeld. "Ik neem de belangstelling in overweging", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Voorlopig gaat Anghel Iordanescu aan de slag als interim-bondscoach, maar Van Marwijk is dus de gedroomde vaste bondscoach. Roemenië is prima begonnen aan de EK-kwalificatiereeks: de eerste drie wedstrijden in de poule met Noord-Ierland, de Faeröer Eilanden, Finland, Griekenland en Hongarije leverden zeven punten op.

Bezig met laden …