voetbalzone

Van Marwijk twijfelt nog: Willems, Schaars of Bouma

Bart Kruyt04 jun 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2012, 07:00
Advertentie

Het Nederlands elftal vertrekt maandag op 15:30 naar Polen, waar het in Krakau haar trainingskamp zal opslaan. Bert van Marwijk heeft zijn opstelling in grote lijnen vaststaan: alleen de linksbackpositie blijft een twijfelgeval. Afgelopen zaterdag kreeg Jetro Willems de voorkeur boven Stijn Schaars en Wilfred Bouma, maar de jonge PSV'er is nog niet verzekerd van een basisplaats.

/

Willems deed het redelijk, maar gaf drie keer veel ruimte weg in zijn rug. "Hij is op de goede weg, heeft kwaliteiten, leert razendsnel, maar in de diepte verkeek hij zich een paar keer", had ook Van Marwijk gezien. "Daar zullen we in de analyse op terugkomen. Voor die positie moet ik nog een keuze maken tussen Willems, Stijn Schaars en Wilfred Bouma."

Mark van Bommel en Nigel de Jong zullen voor de defensie spelen; een plek voor Rafael van der Vaart is er niet. De spelmaker van Tottenham Hotspur viel tegen Noord-Ierland in voor Van Bommel en plotseling ging De Jong met meer risicovolle passes strooien. "Het was geen opdracht", zegt Van Marwijk in De Telegraaf. "Zonder het toe te spitsen op De Jong heb ik de internationals in de rust al verteld dat we eenvoudig moesten blijven spelen. Vanuit onze taak. Dat is moeilijk tegen een tegenstander van het niveau Noord-Ierland. Op momenten zie je dat sommige spelers toch de moeilijkste oplossing zoeken, terwijl het juist de kunst is om het eenvoudig te houden in zulke situaties."

Bezig met laden …