voetbalzone

Van Marwijk: 'Wij zijn geen land dat op elke positie veel keuzes heeft'

Erik van Dam07 mei 2012, 18:13
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2012, 18:13
Advertentie

Bert van Marwijk kreeg maandag de eerste teleurstelling te verwerken op weg naar het EK. Erik Pieters, zijn beoogde linksback in de basis van Oranje, kreeg na een bezoek aan zijn arts te horen dat hij deelname aan het toernooi kan vergeten. De verdediger van PSV is niet op tijd hersteld van een voetblessure om mee te kunnen doen in de groepsfase. Voor Van Marwijk, die maandag 36 man opriep voor een trainingsstage, een bittere pil.

/

De bondscoach van Oranje, die voor zijn eerste EK opgaat, noemde het wegvallen van Pieters maandag al een fikse streep door de rekening. Op de positie van linksback heeft hij weinig te kiezen, werd al eerder duidelijk. “Maar dat is op meer posities zo. Wij zijn niet een land dat op elke positie veel keuzes heeft. Binnen de selectie kampen we nog met veel onzekerheden, dat is een gegeven”, sprak Van Marwijk aan het ANP

“Daarom heb ik maanden geleden al gezegd dat de keuzes pas op het laatste moment genomen zullen worden”, verduidelijkt de bondscoach nog eens. Met het bekendmaken van de selectie voor de trainingsstage gaf Van Marwijk een eerste signaal af voor de voorbereiding op het EK. “Al begint die voor mijn gevoel pas echt als ik volgende week de eerste stap zet op het trainingsveld in Hoenderloo”, aldus de keuzeheer.

Bezig met laden …