voetbalzone

'Van Marwijk zei me dat ik kans maakte op deelname aan het EK'

Bart Kruyt09 feb 2012, 10:10
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2012, 10:10
Advertentie

Voor Gianni Zuiverloon is zijn avontuur bij Real Mallorca niet geworden wat hij ervan gehoopt had. De rechtsback tekende afgelopen zomer een contract bij de Spaanse club en stond in de eerste weken in de basis, maar hij raakte zijn plek in het elftal al snel kwijt. 23-voudig jeugdinternational Zuiverloon kan een debuut in het Nederlands elftal voorlopig wel uit zijn hoofd zetten.

/

In september speelde de vleugelverdediger nog negentig minuten mee tegen Málaga en na dit duel sprak hij met Bert van Marwijk, die bij de wedstrijd aanwezig was. “Hij zei dat als ik zou blijven spelen ik een kans zou maken op een uitnodiging voor het Nederlands elftal en deelname aan het EK”, zegt Zuiverloon in Marca. “Maar ik val nu buiten het team. Het is moeilijk om te beschrijven hoe ik me voel. Teleurgesteld is waarschijnlijk de beste omschrijving.”

De 25-jarige Zuiverloon deed in het nieuwe kalenderjaar pas een keer mee bij Mallorca. “Ik heb met de trainer gesproken en hij zei dat als ik hard zou blijven werken, ik vanzelf wel weer een kans zou krijgen”, zegt de voormalig verdediger van Feyenoord, RKC Waalwijk en sc Heerenveen. “Maar dat gesprek was ook alweer in november. Ik denk niet dat ik nog een keer op de trainer moet afstappen. Als hij mij wil spreken, dan weet hij me te vinden.”

Bezig met laden …