voetbalzone

Van Marwijk ziet Kameroen als sterkste opponent in WK-groep

Matthijs van Laar26 jan 2010, 13:47
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 13:47
Advertentie

Bert van Marwijk denkt ondanks de vroege uitschakeling van Kameroen op het WK niet dat Oranje een eenvoudige opgave zal krijgen tegen de Afrikanen. In het Eindhovens Dagblad liet hij voor de tweede keer in korte tijd een analyse los op De Ontembare Leeuwen van bondscoach Paul Le Guen. “Kijk eens waar die jongens allemaal voetballen.”

/

“De sterke punten zijn hun enorme fysieke kracht en hun snelheid. Het zijn vrijwel allemaal krachtpatsers, die ook nog eens atletisch zijn. Daarnaast kunnen ze zeer behoorlijk voetballen”, aldus Van Marwijk. “Die Song van Arsenal is een hele goede, Eto'o behoort tot de top en die nummer tien, Emana, kan er ook wat van. Kijk eens waar die jongens allemaal voetballen. Arsenal, Schalke, Marseille, Espanyol, Ajax, Inter, Monaco. Geen enkele speler die nog in eigen land voetbalt. Dat zegt veel over het niveau.”

“Hun zwakte is dat het in het veld allemaal wat chaotisch is”, continueert hij. “In de eerste wedstrijd leden ze balverlies en waren bij de tegenaanval beide backs in geen velden of wegen te zien. Geen restverdediging, noemen we dat in ons jargon. Individueel is er veel klasse, maar als team hebben ze problemen met de organisatie. Maar dat maakt ze ook weer des te onberekenbaarder. Ik denk dat het onze moeilijkste tegenstander is, meer dan Denemarken en Japan.”

Afrika en Europa
Van Marwijk komt ook ter sprake over het contract tussen het Europese en het Afrikaanse voetbal. “Ik heb steeds het gevoel gehad dat het gat tussen het Europese en het Afrikaanse voetbal kleiner wordt, maar ik begin nu toch mijn twijfels te krijgen. Kameroen en Ivoorkust liggen er nu uit, terwijl dat met Ghana en Nigeria toch landen zijn die in alles wat verder zijn. Blijkbaar is het toch wat moeilijker om de spelers die in Europa spelen, precies hetzelfde te laten doen in de nationale ploeg.”

Bezig met laden …