voetbalzone

Van Nistelrooij: 'Iemand die dát kan, is voor mij een absolute winnaar'

Matthijs van Laar15 mei 2015, 11:02
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2015, 11:02
Advertentie
voetbalzone

Javier Hernández kwam in 2010 als toptalent naar Europa, maar heeft moeite om zijn grote belofte in te lossen. De Mexicaan is alweer 26 jaar en vertrok afgelopen zomer op huurbasis van Manchester United naar Real Madrid. Ook daar is hij voornamelijk bankzitter, al toonde Chicharito de afgelopen maanden aan wel degelijk iets in zijn mars te hebben. Ruud van Nistelrooij bewondert de wijze waarop Hernández zich manifesteert.

"Ik respecteer hem enorm, als speler en als mens", vertelde de voormalig goalgetter van onder meer United en Real in gesprek met Goal. "Hij is een schoolvoorbeeld van hoe een profvoetballer dient te leven. Ik hoor van meerdere mensen hoe hard hij werkt en hoe toegewijd hij is. Als iemand dát kan, is hij voor mij een winnaar. Een nummer één."

Feit is echter dat Hernández de afgelopen vijf jaar voornamelijk op de bank doorbracht. Ook in Madrid lijkt dat zijn lot te zijn, mocht de club alsnog besluiten de optie te lichten en hem definitief over te nemen. Een nieuw avontuur biedt mogelijk uitkomst: de international wordt onder meer genoemd bij Juventus, terwijl ook diverse clubs uit de Premier League hun interesse kenbaar hebben gemaakt.

Bezig met laden …