voetbalzone

Van Nistelrooij maakt vervanger van onfortuinlijke Madueke bekend

Mart Oude Nijeweeme30 jul 2022, 18:47
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2022, 18:47
Advertentie

Ruud van Nistelrooij heeft de opstelling van PSV bekendgemaakt voor het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. De oefenmeester kiest ervoor om met Johan Bakayoko te beginnen als rechtsbuiten, daar hij vrijdag te horen kreeg dat Noni Madueke voorlopig uit de roulatie ligt. Ook voor Guus Til is een basisplaats ingeruimd. De middenvelder staat op de nummer 10-positie. Het duel in de Johan Cruijff ArenA vangt om 20.00 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Vrijdag werd duidelijk dat PSV het de komende maanden zal moeten stellen zonder Madueke. De Engelsman liep op de training een zware enkelblessure op. De Eindhovenaren gaan wellicht nog de transfermarkt op voor een vervanger, maar op korte termijn zal Johan Bakayoko die rol op zich nemen. De jonge Belg, die vorig seizoen wekelijks uitblonk bij Jong PSV, staat zaterdagavond in de Eindhovense voorhoede naast Luuk de Jong en Cody Gakpo. Verder kiest Van Nistelrooij voor Til als nummer 10.

De aanvallende opties waren sowieso al dun voor Van Nistelrooij, daar eerder deze week Yorbe Vertessen al afhaakte vanwege een operatie aan een blindedarmontsteking. De Belg is minimaal twee weken niet inzetbaar. In het hart van de defensie ontbreekt Olivier Boscagli vanwege een blessure. Het centrum wordt gevormd door Jordan Teze en Armando Obispo. Op het middenveld wordt Til bijgestaan door Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. Carlos Vinícius en Mauro Júnior zijn vanwege blessures eveneens niet inzetbaar.

Persoonlijk succes
Van Nistelrooij kan na Danny Blind, Frank de Boer en Phillip Cocu de vierde persoon worden die als speler én als trainer de Johan Cruijff Schaal wint. De voormalig topspits schreef de prijs in 1998 als speler op zijn naam. Ajax en PSV treffen elkaar voor de tiende keer in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (5 zeges voor Ajax, 4 voor PSV), geen ander affiche werd vaker dan vijf keer afgewerkt voor de Nederlandse Super Cup. Afgelopen seizoen waren de Eindhovenaren met liefst 4-0 te sterk.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Taylor, Berghuis; Antony, Tadic, Bergwijn

Opstelling PSV: Benítez; Hoever, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Gakpo.

Bezig met laden …