voetbalzone

Van Nistelrooij wijst vervanger van Sangaré aan en slachtoffert Teze

Jonathan van Haaster23 feb 2023, 16:13
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2023, 16:13
Advertentie

Ruud van Nistelrooij heeft de opstelling van PSV voor het Europa League-duel met Sevilla bekendgemaakt. Ibrahim Sangaré is niet fit genoeg gebleken om in de basis te starten. De middenvelder was tegen FC Utrecht vanwege ziekte al niet inzetbaar en wordt tegen Sevilla vervangen door Érick Gutiérrez. Jordan Teze wordt daarnaast door Van Nistelrooij geslachtofferd. De wedstrijd begint om 18.45 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Het is geen verrassing dat Walter Benítez onder de Eindhovense lat staat. Phillipp Mwene begint als rechtsback, daar Van Nistelrooij ervoor kiest om Teze te passeren. De defensie wordt gecompleteerd door André Ramalho, Jarrad Branthwaite en Patrick van Aanholt. Gutiérrez vervangt de van griep teruggekeerde Sangaré en vormt een middenveld met Joey Veerman en Guus Til. In de voorhoede ruimt Van Nistelrooij een plek in voor Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Xavi Simons.

PSV zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Sevilla kwam de ploeg van Van Nistelrooij zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij FC Utrecht. Meevaller voor de Eindhovenaren is de terugkeer van Sangaré in de wedstrijdselectie, en Van Nistelrooij. Dat tweetal ontbrak in Utrecht nog wegens griep. Tegenvaller is het ontbreken van de geblesseerden Anwar El Ghazi, Fodé Fofana, Sávio en Thorgan Hazard. Hoewel de kans bijzonder klein lijkt dat PSV de volgende ronde bereikt, bewijst het verleden dat het niet onmogelijk is. Zo poetste Valencia in het seizoen 2013/14 een 3-0 nederlaag tegen FC Basel weg door de Zwitsers in Mestalla na verlenging met 5-0 te verslaan.

Net als PSV heeft ook Sevilla te kampen met de nodige afwezigen. Zo zijn Nemanja Gudelj en Erik Lamela geschorst, is Pape Gueye niet speelgerechtigd en zijn Karim Rekik, Loïs Badé, Marcão en Papu Gómez geblesseerd. Ivan Rakitic kampte deze week met ziekte, maar is op het vliegtuig naar Eindhoven gestapt. Voor de van een blessure herstelde Jesús Corona komt het duel nog te vroeg. Het Philips Stadion zal altijd een bijzondere plek in de Sevillaanse harten hebben. In 2006 won Sevilla in dat stadion voor de eerste keer in zijn geschiedenis de UEFA Cup, door Middlesbrough met 4-0 te verslaan. Jesús Navas was die wedstrijd basisspeler en nu, zeventien jaar later, is de inmiddels 37-jarige rechtervleugelverdediger er nog steeds bij. Slechts zes spelers maakten dit seizoen meer minuten voor los Blanquirrojos.

Opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Til, Veerman, Gutiérrez; Bakayoko, De Jong, Simons.

Opstelling Sevilla: Dmitrovic; Jesús Navas, Nianzou, Fernando, Alex Telles, Acuña; Óliver Torres, Jordán, Rakitic, Bryan Gil; En-Nesyri.

Bezig met laden …