Van Nistelrooij wijst winnend Málaga de weg met razendsnel doelpunt

Thijs Post25 mrt 2012, 18:15
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2012, 18:15

Málaga heeft zondag een knappe overwinning geboekt bij Espanyol. De ploeg van coach Manuel Pellegrini, vierde in de rangschikking van de Primera División, dankte Ruud van Nistelrooij. De Nederlander viel in de 73ste minuut in voor Enzo Maresca en deed het net nog geen drie minuten later bollen. Verdediger Martin Demichelis zorgde voor de eindstand van 1-2.

/

Het zag er lang niet naar uit dat Málaga de wedstrijd zou gaan winnen, want Internazionale-huurling Philippe Coutinho zette de thuisploeg na dik twintig minuten spelen op voorsprong. Diep in de tweede helft besloot Pellegrini in te grijpen en hij bracht Van Nistelrooij, die de oefenmeester een paar minuten later een grote dienst bewees. Santi Cazorla speelde Isco vrij met een prachtige bal; diens voorzet werd nog onderschept door Javi López, maar Van Nistelrooij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard raak.

De toeschouwers in het Estadi Cornellà-El Prat maakten zich al op voor een puntendeling, maar vlak na de treffer van Van Nistelrooij lag het tweede Málaga-doelpunt in het net. Na een corner van Cazorla werd de kopbal van Salomón Rondón nog gepakt, maar de rebound van Demichelis was de Espanyol-defensie te machtig.