voetbalzone

'Van ons hoeft Metgod helemaal niet ontslagen te worden'

Daniel Cabot Kerkdijk16 feb 2010, 07:11
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2010, 07:11
Advertentie

Telstar gaat dinsdag om de tafel met Edward Metgod. Volgens diverse lokale media scheiden de wegen van de oefenmeester en de eerstedivisionist met onmiddellijke ingang, maar volgens algemeen directeur Pieter de Waard berust dat niet op waarheid. "Van ons hoeft hij helemaal niet ontslagen te worden", aldus De Waard.

/

"Er moeten nog elf duels gespeeld worden en virtueel zijn we gedegradeerd. Dat is geen feest", laat De Waard wel weten aan Voetbal International. Metgod kwam in de zomer van 2008 naar Telstar, mede om het samenwerkingsverband met AZ gestalte te geven. Vorig seizoen werd nog een periodetitel gewonnen, maar deze jaargang bivakkeert Telstar op een teleurstellende zestiende positie.

Metgod werkte de laatste jaren als assistent van Willem van Hanegemn, Co Adriaanse en Louis van Gaal, allen voormalig trainers van AZ. De oud-doelman was de opvolger van Luc Nijholt. Indien Fortuna Sittard, FC Emmen en FC Oss hun inhaalwedstrijden winnen, zakt Telstar zelfs af naar de laatste plaats in de Jupiler League.

Bezig met laden …