voetbalzone

‘Van Persie bij kolonie van voormalige Manchester United-stars in beeld’

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2015, 07:26
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2015, 07:26
Advertentie

Er zal voor Robin van Persie hoogstwaarschijnlijk geen vierde seizoen als Mancunian zijn, zo schrijven de media in Engeland zondag. Louis van Gaal zou overwegen om zijn landgenoot van de hand te doen als hij erin slaagt om een meer dan capabele opvolger te contracteren. Britse media verzekeren dat Van Persie komende zomer bij een voormalig kolonie van ex-Manchester United stars aan de slag kan: Champions League-finalist Juventus.

voetbalzone

Juventus blies in een eerder stadium de loopbaan van zowel Carlos Tévez als Patrice Evra nieuw leven in en bleek voor Paul Pogba de juiste omgeving om tot een van de beste talenten van Europa uit te groeien. De club uit Turijn weet naar verluidt dat Van Gaal hevig twijfelt over de continuïteit van Van Persie bij Manchester United. De aanvaller heeft een zeer teleurstellend seizoen achter de rug en staat bovendien nog maar een jaar op de loonlijst.

Manchester United zou graag Gonzalo Higuain willen aantrekken, maar Napoli is tot dusver een stugge onderhandelingspartner gebleken. Van Gaal wil Van Persie pas naar Juventus of een andere club laten gaan als de club de komst van een andere aanvaller heeft afgerond. De huur van Radamel Falcao van AS Monaco is niet in een koopovereenkomst omgezet en er zijn nog twijfels over de capaciteiten van de jonge James Wilson. De verwachting was dat Van Persie onder Van Gaal weer als vanouds zou schitteren, maar hij werd vorig seizoen geteisterd door blessureleed en kwam niet verder dan tien goals.

Manchester United gaat ongetwijfeld een spannende zomer tegemoet. De Premier League-club versterkte zich al met Memphis Depay van PSV en weet dat voetballers als Ángel Di Maria en David de Gea goed in de markt liggen. Van Gaal wil naast een aanvaller ook nog minimaal een rechtsback, een centrale verdediger en een controlerende middenvelder aantrekken.

Bezig met laden …