Van Persie blijft belangrijk en behoedt Advocaat voor nederlaag

Gijs Freriks02 okt 2016, 19:57
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2016, 19:57

Robin van Persie heeft Fenerbahçe voor een nederlaag behoed. De aanvaller maakte zondagavond de 1-1 tegen Osmanlispor en is nu bij tien doelpunten in zijn laatste negen competitiewedstrijden betrokken geweest voor De Gele Kanaries. Fenerbahçe staat nu met acht punten op de achtste plaats in de SÜper Lig.

Van Persie had slechts tien minuten nodig om te scoren, want hij viel na rust in voor Ozan Tufan en scoorde na 55 minuten met het hoofd na een voorzet van Volkan Sen. RVP zorgde daarmee voor de gelijkmaker, want Badou Ndiaye had na negen minuten de 1-0 verzorgd in het Osmanli Stadion. De 25-jarige Senegalees scoorde uit een strafschop nadat Volkan Demirel een overtreding had gemaakt op Adrien Regattin, hoewel de Marokkaan wel erg gewillig naar het gras ging.

Emmanuel Emenike claimde later ook recht te hebben op een strafschop, maar toen werd de bal niet op de stip gelegd. Fenerbahçe had uiteindelijk geen strafschop nodig om op 1-1 te komen, want daar zorgde Van Persie na rust dus voor. Daar bleef het ook bij in Ankara. Adam Maher deed slechts vier minuten mee; de middenvelder viel in voor Cheick Diabaté.