Van Persie blinkt met magistrale actie en goals uit bij Fenerbahçe

Thijs Post01 mei 2016, 19:52
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2016, 19:52

De strijd om de Turkse titel blijft spannend. Koploper Besiktas had het gat met Fenerbahçe zaterdag opgehoogd tot zes punten en een dag later is het verschil weer drie. Fenerbahçe, met Robin van Persie als uitblinker, rekende in eigen huis af met laagvlieger Gaziantepspor: 3-0. Zowel Besiktas als Fenerbahçe heeft nu nog drie wedstrijden te spelen.

Na een klein halfuur opende Fenerbahçe de score. Na een korte corner kwam de bal bij de tweede paal terecht bij Van Persie, die de korte hoek onder vuur nam. De doelman redde en met wat geluk caramboleerde de bal terug tot bij Van Persie. De Nederlander zag Simon Kjaer helemaal vrij staan bij de tweede paal. Voor de mandekker uit Denemarken was het een makkelijk klusje binnen te koppen voor de 1-0.

De kunststukjes van Van Persie volgden na rust. De aanvaller brak door over links en had de bal naar twee ploeggenoten kunnen schuiven. Van Persie veinsde de bal ook af te spelen, maar na een magistrale sleep om de keeper kon hij de bal zelf in het doel schuiven. Dat was nog niet alles, want tien minuten voor tijd produceerde Van Persie ook nog eens de 3-0. Hij profiteerde van chaos in de Gaziantep-defensie en ongehinderd kopte hij binnen.