voetbalzone

Van Persie blinkt uit bij vijfklapper; verrassende koploper in Turkije

Gijs Freriks30 okt 2016, 18:00
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2016, 18:00
Advertentie

Fenerbahçe heeft zondagavond een ruime overwinning geboekt in de Süper Lig. De Gele Kanaries waren op eigen veld met 5-0 te sterk voor Karabükspor en Robin van Persie nam twee doelpunten voor zijn rekening. Medipol Basaksehir blijft de koploper in de hoogste afdeling van Turkije, want De Uilen hadden eerder op de zondag geen kind aan Akhisar en wonnen met 5-1.

Fenerbahçe - Karabükspor 5-0
Fenerbahçe staat door de zege met vijftien punten na negen speelronden op de vijfde plaats in de Süper Lig en hoewel de overwinning verdiend was, werd men wel op weg geholpen door de scheidsrechter. Mehmet Topal versierde na achttien minuten een strafschop (hij werd héél licht getoucheerd) en Van Persie schoot onberispelijk raak. Na de tweede gele kaart voor Ceyhun Gülselam was het gedaan met het verzet van Karabükspor, want via Martin Skrtel (volley), opnieuw Van Persie (intikker), Aatif Chahechouhe (intikker na sprint) en Jeremain Lens liep Fenerbahçe uit naar een vijfklapper.

Medipol Basaksehir - Akhisar 5-1
Basaksehir won in het seizoen 2010/11 de beker, maar verder is de prijzenkast leeg. Het team van voormalig bondscoach Abdullah Avci zou echter dit seizoen wel eens met de schaal in de handen kunnen komen te staan, want ook van Akhisar werd gewonnen. Edin Visca pikte twee doelpunten mee en de overige treffers voor Basaksehir werden gemaakt door Cengiz Ünder, Mahmut Tekdemir en Márcio Mossoró. Namens Akhisar deed Hugo Rodallega wat terug.

Bezig met laden …