voetbalzone

Van Persie: ‘Dit is ook het mooie van voetbal, wie had dit verwacht?’

Gijs Freriks06 sep 2013, 23:16
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2013, 23:16
Advertentie
/

Robin van Persie redde vrijdagavond een punt in de WK-kwalificatiereeks. De aanvaller benutte in de slotseconde een strafschop tegen Estland en bepaalde hierdoor de eindstand op 2-2. Oranje is reeds zo goed als zeker van deelname aan het eindtoernooi in Brazilië en Van Persie wil dan ook niet al te lang bij de teleurstelling in Tallinn stilstaan.

“Iedereen dacht dat we dit wel even zouden doen, maar dat is gewoon niet zo”, vertelde Van Persie na afloop voor de camera’s van SBS6. “Dit was een bizarre wedstrijd. Wie had dit verwacht? Dit is ook wel weer het mooie van voetbal. Het is jammer dat we niet gewonnen hebben, maar het hoort erbij.” Arjen Robben zette Oranje op voorsprong , maar door twee treffers van Konstantin Vassiljev, die bij het Russische Amkar Perm speelt, nam het Estisch elftal de voorsprong.

Robben wilde in gesprek met de NOS de verdediging niet de schuld geven van de tegentreffers. “Voorin moeten we er ook gewoon twee á drie ballen inschoppen. Of ik boos ben? Natuurlijk. Je bent aan je stand verplicht om hier te winnen. Heel het elftal moet beter”, concludeerde de linkspoot, die er dinsdag tegen Andorra vanwege een schorsing niet bij is.

Bezig met laden …