voetbalzone

Van Persie: ‘Heerlijk om te zien hoe hij speelt en extra hard traint’

Erik van Dam11 dec 2012, 14:40
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2012, 14:40
Advertentie

Robin van Persie is dit seizoen de grote blikvanger bij Manchester United. De Rotterdammer heeft zich probleemloos aangepast aan de speelstijl van the Red Devils en scoorde in de competitie al elfmaal: in de Champions League was het daarnaast ook nog drie keer raak. Toch zegt Van Persie dat hij met plezier kijkt naar twee van zijn collega-aanvallers, die minder ervaren zijn dan hij.

/

Javier Hernández en Danny Welbeck komen sinds Van Persies transfer minder aan spelen toe. “Maar ik leer veel van hen”, benadrukt de Oranje-spits in gesprek met MUTV, het clubkanaal. “Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te zien hoe Chicharito speelt en extra hard traint, ook na de gewone trainingen. Hij heeft geweldig veel enthousiasme. Een paar weken terug speelde hij niet veel, maar hij was iedere dag in de fitnessruimte om extra werk te verzetten.”

“Daarmee is hij een voorbeeld voor iedereen”, aldus de Speler van het Jaar. “En dat geld ook voor Danny. Hij speelt nu niet op zijn favoriete plek, maar we hebben hem nodig en hij werkt heel hard. Als je over vier spitsen beschikt die zó professioneel bezig zijn, zet dat de toon voor de rest. Iedereen realiseert zich dat we het met z’n allen moeten doen en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen”, sluit Van Persie af.

Bezig met laden …